Vraag & Antwoord

Anders (software)

taakbeheer

Anoniem
praatpaal
9 antwoorden
 • Gegroet,

  Als ik via [i:bfca3ae400]ctrl-alt-del[/i:bfca3ae400] kijk hoeveel processen er op staan zie ik dat dat er onnoemelijk veel zijn. Deze processen komen tevens niet overeen echt overeen met de processen die aangevinkt staan bij [i:bfca3ae400]'opstarten'[/i:bfca3ae400] in [i:bfca3ae400]systeemconfiguratie[/i:bfca3ae400]. Mijn kennis is heel beperkt. Ik zou graag een minimum aan processen hebben openstaan, enkel het brooddnodige. Buiten internet, word, virusscanner en enkele spywareprogramma's mogen overbodige zaken gerust verwijderd worden, maar ik heb geen idee hoe dit moet.

  Iemand die me in lekentaal kan uitleggen hoe dit moet?

  Hieronder enkele printscreens van het probleem:


  [img:bfca3ae400]http://bb.1asphost.com/Guft/processen.JPG[/img:bfca3ae400]

  [img:bfca3ae400]http://bb.1asphost.com/Guft/opstarten.JPG[/img:bfca3ae400]


  Reeds bedankt,

  Guft. :wink:
 • Is een beetje moeilijk te zien zo.
  Ik denk dat je bij "opstarten" sowieso "DirectCD", "Mixer", "Msgplus", En "Microsoft Office" wel kunt afvinken. Misschien nog wel meer.
  Misschien kun je beter even een nieuwe screenshot plakken, waarbij je de box "Opdracht" even wat groter hebt gemaakt (helemaal naar rechts slepen). Dat kunnen we beter zien wat dat voor programma´s zijn.
 • Beste Tim Vanmierlo,

  Ook voor de leek is er een fantastisch programmaatje waarmee je de onnodige zaken kan identificeren en veilig kan verwijderen, nl. Startup Mechanic:

  http://www.zdnet.nl/downl.cfm?id=31850

  Verder zou ik sowieso alle spyware eraf halen (waarom wil je dat erop laten zitten :o ), zie FAQ: Beveiliging en Privacy:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=115358
 • laat die laatste opmerking maar, je bedoelde anti-spyware-programma's zoals SpySweeper :lol:
 • Eerst en vooral bedankt voor de aangeboden hulp. Heb het lekenprogrammaatje gedownload en een 4-tal processen zijn gestopt.

  Toch lijkt mijn taakbeheer een meer dan vreemde structuur, sommige zaken komen zelfs meermaals terug, zoals je kunt zien. Dit kan toch niet normaal zijn?

  Iemand een idee, oplossing?

  Guft. :(

  [i:2bec858a7c]P.S.: Mijn naam is niet Tim, deze PC is tweedehands op de kop getikt. Ben hem aan het opknappen voor zover dit binnen mijn kunnen ligt. Er stond geen virusscanner op (nu wel: AVS heeft er 29 afgehaald), en hij staat vol rommel. Ik heb hier nog verschillende rubrieken te bezoeken alvorens hij terug fatsoenlijk draait.[/i:2bec858a7c]
 • dan denk ik dat je toch beter een verse instal kan gaan overwegen ..

  als je al 29 virusbestanden hebt weggehaald, hoe zou het dan zitten met spyware, trojans die niet herkend zijn en allerlei instellingen van de vorige bezitter?

  overigens zijn die svchost.exe dingen nodig om andere processen op gang te houden .. en voor elk proces s er dan een nieuwe svchost nodig .. dus das geheel normaal
 • En hoe doe ik een verse install? En wat is dat? Verlies ik dan zaken? Heb ik er CD-roms voor nodig?

  Graag simpel uitgelegd, want ik beheers deze stof niet.


  Guft. (terug een beetje hoop) :-?
 • Nu stel je eigenlijk 2x dezelfde vraag, zie dus dit topic.
 • Ah ok, ik wist niet zeker of het over hetzelfde ging. :oops:


  Laat de discussie dan maar verder gaan op het andere topic.


  Guft. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.