Vraag & Antwoord

Anders (software)

Harde schijf terug partitioneren wil niet. ( PM 8 fout)

Anoniem
Dilbert
3 antwoorden
 • beste mensen,

  Ik kom wat ruimte tekort op mijn harde schijf. Nu heb ik Mandrake en Windows XP naast elkaar draaien. Ik wil Mandrake er vanaf halen zodat ik wat meer ruimte heb. Alleen geeft Partition Magic 8 (floppy's) een foutcode. ( fout 130)

  De fout is dat partities elkaar een stukje overlappen. de repair functie van PM8 werkt niet. Nu kan ik mijn partities niet meer bewerken.

  Windows XP en Mandrake werken prima, daar zit de fout niet. Wat is een goed proggie om mijn partities te fixen?

  pc: Compaq Presario 2100 notebook.
  schijf onbekend.

  d.
 • [quote:2cfdcfb65c="Dilbert"]Ik kom wat ruimte tekort op mijn harde schijf. Nu heb ik Mandrake en Windows XP naast elkaar draaien. Ik wil Mandrake er vanaf halen zodat ik wat meer ruimte heb. Alleen geeft Partition Magic 8 (floppy's) een foutcode. ( fout 130) [/quote:2cfdcfb65c] Eerst maak je voor alle zekerheid een backup van al je onmisbare documenten. Download dan xfdisk Dutch version. Je pakt 'm uit, en en kopieert de bestanden xfdisk.exe en xfdisk.ini naar een Windows opstart diskette. Als je de pc het opgestart met de Windows opstart diskette, dan start je 'm met xfdisk (Alleen F1 help werkt niet, wegens het ontbreken van het bestand xfdisk.xfh) Als xfdisk de partities gewoon toont, kun je de Linux partities verwijderen. Geeft xfdisk een foutmelding of is er iets onduidelijk, post dat dan.
 • Je kunt ook Ranish gebruiken, hiermee kun je de entries in de partitietabel zelf veranderen, [b:bb36714598]gevaarlijk[/b:bb36714598] maar ook heel gemakkelijk als je weet wat je doet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.