Vraag & Antwoord

Anders (software)

explorer.exe fout

5 antwoorden
  • Ik heb een terugkomend probleem... Als ik windows verkenner open loopt hij vast en geeft hij een explorer.exe fout. Vervolgens verdwijnen alle pictogrammen op het bureaublad en krijg ik ze niet meer terug. Resetten is dan de oplossing en dan is er weer iest aan de hand. Na een paar dagen of uren kan het zo weer gebeuren. Pc is schoon!! Geen virus of ad aware gevonden. Komt iemand dit bekend voor? Of een oplossing voor dit probleem?
  • welke windows? bij de NT-versies kan je ff taskmanager openen en 'explorer' starten ;) en, het komt vaker voor jah, maar ik weet zo-even niet wat je er aan kunt doen ;)
  • Zijn link zegt dat hij Windows XP prof gebruikt. Al Windows update gedraait? Is er onlangs iets geïnstalleerd? Is je geheugen eens getest met memtest86? Misschien is de overclock iets te heftig, ga eens terug! Draai ook eens prime. Verlicht een boel.
  • [quote:d1d4a3ff08="Jimmy"]Zijn link zegt dat hij Windows XP prof gebruikt. Al Windows update gedraait? Is er onlangs iets geïnstalleerd? Is je geheugen eens getest met memtest86? Misschien is de overclock iets te heftig, ga eens terug! Draai ook eens prime. Verlicht een boel.[/quote:d1d4a3ff08] Alle updates zijn binnen incl. SP1. Prime95 kan ik gerust twee dagen draaien, bijft systeem stabiel. Memtest86 hoe werkt die? Moet ik die in dos draaien?
  • Een tijdje terug had ik hetzelfde probleem, was inderdaad erg irritant. Aan veel mensen hulp gevraagd zonder een oplossing te krijgen... Uiteindelijk heb ik het probleem opgelost door [url=http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=49E589AE-2F93-48DC-A39A-C9D98DADA7A5]deze patch[/url] te installeren. Dit is niet een patch/update die verschijnt bij Windows Update, omdat je hem alleen zou moeten installeren als je last hebt van dat probleem. Op die site staat wel dat het gaat over explorer-foutmeldingen als je een venster [b:14cebdf6f5]sluit[/b:14cebdf6f5], maar het helpt ook als je het probleem hebt bij het [b:14cebdf6f5]openen[/b:14cebdf6f5] van vensters. Het probleem is ook [url=http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;329692]hier[/url] beschreven...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.