Vraag & Antwoord

Anders (software)

A6 kaartje in Word

Anoniem
sjouwer
2 antwoorden
  • In Word 2003 wil ik een kaart maken. Van een A4 wil ik een gevouwen A6 kaart maken. De kaart is met de brede kant van boven gesloten. Hoe krijg ik op de juiste wijze tekst aan de voorkant, tekst aan de twee binnen zijden en tekst op de achterkant?

    Groeten

    Mieke
  • Wat ik in zulke gevallen doe, is een pagina maken die de helft (in de lengte) is van in dit geval A6, omdat de gevouwen moet worden. Dit kun je instelling in het menu bestand bij pagina-instellingen en daar het tabblad papier. In dit optievenster kunnen natuurlijk ook verdere instellingen naar wens worden veranderd zoals bv. de marges. En dan is het een kwestie van de tekst typen, en dus vier aparte documenten maken van dit formaat omdat je vier zijde wilt afdrukken, dus elke zijde apart. Het is dan ff prutsen om te kijken hoe het uit de printer komt zodat je de kaart goed in de printer legt, maar als je daar uit bent is het zo gebeurd.
    P.S. En als er meerdere kaartjes geprint moeten worden, natuurlijk niet elke keer één kaartje afmaken, maar eerst één zijde, dan de hele stapel weer in de printen, en de volgende zijde. Hoef je het niet zo vaak te draaien. (logische tip) :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.