Vraag & Antwoord

Anders (software)

Partition Magic partitie kwijt

6 antwoorden
  • Ik hoop dat iemand het probleem herkent. Ik heb met Partition Magic 8 mijn harde schijf ingedeeld. De partities heb ik aangepast later, maar nu heb ik op 1 partitie geen toegang meer. In Mijn Computer staat nu "Local disk (G:)" in plaats van een label. Als ik dubbelklik op de partitie krijg ik "The disk is not formatted. Do you want do format now?" Het is de backup-partitie, dus dit doe ik niet Nu komt het rare: start ik PartitionMagic op dan krijg ik netjes te zien dat er gegevens op de schijf staan en het label wordt ook getoond. Onder PM lijkt alles dus goed te werken. Wanner ik Browse doe in PM, lijkt er weer niks op de schijf te staan. Weet iemand hoe ik mijn gegevens kan redden, of de partitie kan herstellen? (Wordt er misschien een logboek bijgehouden van PM?)
  • Als je geen toegang meer hebt, heeft dat waarschijnlijk met rechten te maken. Kijk eens bij : properties > security > owner
  • [quote:8bd4feae87="Tweaky"]Als je geen toegang meer hebt, heeft dat waarschijnlijk met rechten te maken. Kijk eens bij : properties > security > owner[/quote:8bd4feae87]Dit is toch alleen bij ntfs? Welk bestandssysteem is het dus? Jochem
  • Krijg je ook fouten te zien als je de functie 'check for errors' doet? Anders kan je mss 'merge' gebruiken, dan zet PM de bestanden in een map op een andere partitie; hier moet je genoeg ruimte voor hebben. Of anders 'convert...' naar een ander bestandssysteem (en weer terug als je wilt)
  • [quote:057a681e89="yolk2003"]Ik hoop dat iemand het probleem herkent. Ik heb met Partition Magic 8 mijn harde schijf ingedeeld. De partities heb ik aangepast later, maar nu heb ik op 1 partitie geen toegang meer. In Mijn Computer staat nu "Local disk (G:)" in plaats van een label. Als ik dubbelklik op de partitie krijg ik "The disk is not formatted. Do you want do format now?" Het is de backup-partitie, dus dit doe ik niet Nu komt het rare: start ik PartitionMagic op dan krijg ik netjes te zien dat er gegevens op de schijf staan en het label wordt ook getoond. Onder PM lijkt alles dus goed te werken. Wanner ik Browse doe in PM, lijkt er weer niks op de schijf te staan. Weet iemand hoe ik mijn gegevens kan redden, of de partitie kan herstellen? (Wordt er misschien een logboek bijgehouden van PM?)[/quote:057a681e89]heb hetzelfde probleem , snap neit hoe dit komt . Heb alleen de C; part formatting gedaan en heb plotseling geen toegang meer tot een andere partitie. vraagt inderdaad om format , mooi niet dus ,. ben nu bezig met een recovery tool de belangrijkste dingen op een andere schijf tezetten , daarna ga ik wel formatten . PM heel gemakkelijk bij indelen nieuwe schijf , maar levensgevaarlijk bij een in gebruik zijnde schijf :-?
  • En met welke software recover je de data? Dat zal ik dan ook maar gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.