Vraag & Antwoord

Anders (software)

.avi afspeel probleem

7 antwoorden
  • Ik heb een avi clip gedownload van een site, maar ik krijg geen goed beeld. Er zitten groene(en andere kleuren) blokken doorheen. Het geluid wordt wel normaal afgespeeld. Komt dit probleem omdat niet de goede codec heb(ik heb het nimo codec pack) of ligt het gewoon aan het filmpje.
  • Ik denk dat het aan het filmpje ligt, ik had er ook last van, en ik heb heel erg veel codec's geinstalleerd. Bovendien denk ik dat als je de verkeerde codec's hebt, het filmpje gewoon niet afspeeld. Heb je het trouwens wel geprobeerd met verschillende programma's het filmpje af te spelen?
  • VLC Media Player al geprobeerd? Heeft z'n eigen codecs. http://www.videolan.org/vlc/
  • Ik heb het nimo codec pack ook wel eens geprobeerd. Nooit goed aan de praat gekregen, vlekkerige weergave en foute kleuren. Ik gebruik tegenwoordig het klite codec pack en dat bevalt me prima. Overigens zijn er velen die de voorkeur geven aan minimale installatie van codecs. Waarbij ffdshow veel genoemd wordt. Het domweg installeren van vele codecs kan je overigens gigantische problemen opleveren. Die soms alleen met herinstalleren van windows op te lossesn zijn.
  • Codecs packets zuigen (sorry, moest er ff uit). Installeer ze liever niet, installeer ALLEEN de codec die je nodig hebt, en niet van de pakketjes. Het systeem kan d'r behoorlijk van slag raken. Kijk mbv Gspot welk codec je moet hebben, en download die dan via google.
  • bedankt voor de antwoorden, maar ik ben er zelf al uitgekomen. Het lag niet aan de codec, maar aan het filmpje zelf. Ik heb het met het programma VirtualDub een andere compressie toegepast en nu werkt het wel. Nogmaals bedankt voor de reacties.
  • [quote:6ccbb53d06="maarten182"]bedankt voor de antwoorden, maar ik ben er zelf al uitgekomen. Het lag niet aan de codec, maar aan het filmpje zelf. Ik heb het met het programma VirtualDub een andere compressie toegepast en nu werkt het wel. Nogmaals bedankt voor de reacties.[/quote:6ccbb53d06] lag dus wel aan je codec. Blijkbaar kan virtualdub wel de codec coverte maar je mediaplayer hem niet weergeven. Heb dat van die groen dingen wel vaker gezien. Ik heb bijvoorbeeld de Bad Boys 2 op Xvid. Bij mij deed ie het perfect. Neem hem vervolgens naar een m8 mee, helemaal groen!!!. Xvid van divxdigest gehaald en nimco eroverheen gegooit en lost niks op. Snap zelf ff niet welke ik heb dan (gebruik zelf geen nimco). er zijn namelijk 3 verschillende versies van Xvid (waarvan er maar 1 echt goed werkt, ik d8 die van koepai).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.