Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Kleine lettertypen en storende balk

Matty
5 antwoorden
 • Hallo,
  Bij mij in de buurt woont een stel oudere mensen die net een packerd bell hebben gekocht. Ze zouden graag willen dat de letters in alle menu's en vensters groter worden weergegeven.
  Nu heb ik systematisch alle geavanceerde mogelijkheden van de eigenschappen van het beeldscherm doorlopen en krijg daarmee heel veel groter. Eén ding lukt me echter niet. Als we bv van het Internet een plaatje willen downloaden dan verschijnt het schermpje waarin je kunt gaan zoeken naar de map waarin je de afbeelding wilt opslaan. In dat venster blijven de lettertypes klein. Hoe kan ik die groter maken?

  Verder zijn de bovenste balken (Bestand, Bewerken, …) in Outlook Express en Internet Explorer opgemaakt in paarse en witte strepen, dat leest lekker makkelijk met oudere ogen (!!!). Bij eig. beeldscherm heb ik voor het Windows XP thema gekozen, maar dat verandert niets. Bij vormgeving zie ik ook alleen maar de standaard-windowskleuren.
  Kan iemand mij helpen.

  groet,
  Rina
 • rechter muis klick op het bureau blad dan eigenschappen dan vormgeving.
 • Hoi,

  Dat heb ik natuurlijk gedaan en alle geavanceerde opties bij vormgeving geprobeerd. Daarmee verandert er veel, maar de vensters die ik bedoel niet. Als je bv een figuur, dat je van Internet haalt en wilt opslaan verschijnt er een nieuw venster met de naam "Afbeelding opslaan", zo'n venster bedoel ik. Je kunt het hele venster vanuit de hoek natuurlijk groter maken, maar de lettergrootte blijft hetzelfde.

  groet,
  Rina
 • Als je via [i:73b25b2f4e]start -> alle programma's -> Bureau-accessoires -> Toegankelijkheid[/i:73b25b2f4e] de [i:73b25b2f4e]Wizard Toegankelijkheid[/i:73b25b2f4e] kiest en deze doorloopt kan je alle lettergrote e.d. instellen. Wellicht dat het scherm dat je bedoelt dan wel de gewenste lettergrote heeft.
 • die letters kun je ook vergroten. rechts klikken op je buro en dan vormgeving - geavanceerd kiezen. vervolgens menu en dan kun je het lettertype vergroten tot 24 wat erg groot is.
  zet eventueel de scherm resolutie lager wat ook weer scheelt, en is het dan nog te klein, mischien kun je dan beter via buro accessoires het vergrootglas gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.