Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel vraagje

yug58
3 antwoorden
 • Ik wil een prijsvergelijk maken tussen een een vijftal firma's. In de kolommen F,J,N,R,V heb ik de prijzen staan. En in de kolommen ernaast wil ik met een formule aangeven wie de goedkoopste is en wie dan volgt.
  De prijs van de goedkoopste aanbieder wordt op 100% gezet en de overschreiding bij de anderen wordt in rood weergegeven. Met de onderstaande formule werkt het prima in drie cellen maar met 5 cellen krijg ik er geen chocolade van gemaakt. Wie kan mij helpen? :evil:
  =ALS(ISFOUT(ALS(D5=0;"";ALS(MIN(D5;F5;H5)=D5;1;ALS(MIN(D5;F5;H5)=F5;D5/F5;D5/H5))));"";ALS(D5=0;"";ALS(MIN(D5;F5;H5)=D5;1;ALS(MIN(D5;F5;H5)=F5;D5/F5;D5/H5))))
 • Ik zou een kolom maken waarin de minimumwaarde wordt weergegeven .
  Vervolgens weer vijf kolommen met daarin de procentuele afwijking van de prijs ten opzichte van de minimumwaarde. Met conditional formatting kun je dan de afwijkingen die groter dan 0 % zijn in het rood weergeven.
 • Bedankt voor de aangedragen oplossing maar ik heb reeds een andere formule die prima werkt.
  :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.