Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Pagina nummer in Word 2003

None
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb na een paar maanden zwoegen mijn eindwerk afgekregen. Nu zit ik nog met een klein probleem.

  Op een aantal pagina's mogen de paginanummers niet komen te staan, maar het moet wel meetellen in de nummering. Ik heb ze rechtsboven in de hoofdtekst gezet.

  Bv op de eerste pagina van mijn werk bij het voorwoord mag er geen nummer staan. De pagina daarna moet wel nummering hebben en het moet vanaf 2 beginnen.

  Iemand een idee?
 • Oops verkeerd forum… Mag deze naar Anders (Software)?
 • [quote:31718b2d43="mlouage"]Oops verkeerd forum… Mag deze naar Anders (Software)?[/quote:31718b2d43]
  Ja, dat mag.

  Gaat het hier trouwens om Word?
 • Thx.
  Ja die bedoel ik. Microsoft Word 2003 :wink:
 • Best mlouage,

  Ikzelf werk met Word 2000 maar ik denk niet dat er veel veschil is met de manier van opmaken tussen v2000 en v2003, ander moet je het maar even laten weten.

  Als ik jou goed begrijp wil je door de hele tekst een doorlopende paginanummering hebben uitgezonderd enkele pagina's. Dit kun je doen door veschillende secties te maken in de tekst.

  Om bijvoorbeeld het voorwoord geen paginanummer te geven ga je op de laatst regel van de pagina staan waar het voorwoord op staat en voeg je via het pulldown-menu [i:610b1d30cd]Invoegen[/i:610b1d30cd] -> [i:610b1d30cd]Eindemarkering[/i:610b1d30cd] het type sectie-einde [i:610b1d30cd]Volgende pagina[/i:610b1d30cd] in. Hiermee worden de kop- en voetteksten van de eerste pagina sectie 1 en van het vervolg van het document sectie 2. En zo kun je uiteraard nog veel meer secties met verschillende kop- en voetteksten maken.

  Door nu de optie [i:610b1d30cd]Zelfde als vorige[/i:610b1d30cd] van de kop- en voetteksten uit te schakelen is het mogelijk om voor elke sectie een andere kop- en voettekst te maken en dus een andere paginanummering.

  De (doorlopende) paginanummering kun je opmaken door de optie [i:610b1d30cd]Paginanummering opmaken[/i:610b1d30cd].

  De bovenstaande opties zijn te vinden op de werkbalk [i:610b1d30cd]Koptekst en voettekst[/i:610b1d30cd], te vinden in het pulldown-menu [i:610b1d30cd]Beeld[/i:610b1d30cd].

  Ik hoop dat het zo duidelijk is, wellicht staat er in de Helpfunctie van Word 2003 een duidelijkere of uitgebreidere uitleg. Mocht het zo niet lukken, laat het even weten.
 • Bedankt voor je reactie. Ik heb het even rap geprobeerd maar ik ben er niet uitgekomen :oops: De pagina's nummers waren opeens overal weg :-?

  Ik heb dan maar een minder professionele oplossing genomen: gewoon in een nieuw document plakken en het orginele document vanaf een ander getal laten tellen. Op die manier had ik wel een handvol documenten maar het is toch goed uit de priner gekomen :wink:
 • Ik denk dat je de fout hebt gemaakt door het even rap te proberen. Naar mijn mening moet je vooral rustig en overzichtelijk te werk gaan met het maken van verschillende secties. Maar je bent zeker niet de enige die hiermee problemen heeft. Ik heb het mijn studiegenoten ook dikwijls geprobeerd uit te leggen.

  Mocht je het eenmaal onder de knie hebben dan werkt het fantastisch, zo kun je in een document voor elke pagina een andere kop- en voettekst hebben, hele andere pagina-instellingen en dergelijke.

  Maar het kan inderdaad ook zo zoals je omschreven hebt al is dit inderdaad minder professioneel maar het is wel de oplossing voor je probleem dus voldoet het denk ik dan maar.
 • Je hebt gelijk hoor. Ik heb het idd een beetje te rap opgegeven. Maar dat had te maken met de tijdsdruk.
  Nu heb ik er achteraf toch nog even een beetje meer tijd ingestoken (ok, het werk is al afgegeven, maar toch :wink: ) en ik heb het gevonden wat je bedoelde. Mijn fout was dat ik de optie 'Zelfde als vorige' niet had uitgeschakeld, hoewel je het duidelijk vermeld had :oops:
  Dus het was integraal mijn fout…

  Nu weet ik wel waar mijn probleem zich situeert en ik kan mijn volgend projectwerk er een stuk professioneler laten uitzien :D

  Bedankt voor je reactie!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.