Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ghost image wil niet terug

Anoniem
Speedfight
13 antwoorden
 • Heej

  ik heb hier een speciale image pc staan. nu heb ik via het netwerk een image gemaakt van een laptop(met ghost). die staat nu netjes op de image server. maar ik heb hier 2 precies de zelfde laptops staan, en nu zet ik die image terug op een lege laptop maar hij blijft op 11 % hangen. ik heb weer een nieuwe image gemaakt, maar weer het zelfde probleem. naar een tijdje komt hij met foutmelding code 10 006. andere images voor andere pc's werken prima.

  of kan het eraan liggen dat er in de image 2 partities zitten?

  Alvast bedankt voor de hulp!
 • Met imagen moeten de pc's identiek zijn. Dus ook de grootte van de schijven. Als ik ene pc inricht met bijv. een verborgen bootpartitie en deze image uitrol op een pc met maar 1 partitie, krijgt deze toch ook de verborgen partitie erbij.

  Suc6
 • 10006 Cannot open spanned file: Your image file consists of a set of two or more separate files. Check the file name and path for the second and subsequent files.

  gevonden via: http://service1.symantec.com/SUPPORT/ghost.nsf/docid/2000032312244525?OpenDocument&src=ap_hot&prod=Norton%20Ghost&ver=2003%20for%20Windows%202000/NT/Me/98/XP&stg=2&base=http://www.symantec.com/region/reg_ap/techsupp/ghost/&next=ghost_2003_search_solve.html&sone=ghost_2003_tasks.html&tpre=ap
 • de pc's zijn identiek, dus daar ligt het niet aan. die symantec foutcode had ik ook al opgezocht bij symantec, maar wat dat inhoud …… geen idee :-?

  in de images zit wel sysprep verwerkt, maar dat moet geen verschil maken denk ik
 • het lijkt me dat je moet concluderen dat die image uit twee aparte files bestaan, kennelijk voor elke partitie 1. misschien moet je dat terugzetten via de optie disk ipv de optie partitie?
  wellicht, als je er verder niet uitkomt, opnieuw een image maken, maar nu van elke partitie apart, en op je ´lege´ pc alvast twee partities aanmaken van de vereiste grootte.
 • ik stop de image terug met:local, disk, from image.
  de partion methode heb ik ook al geprobeert maar dat wil niet
 • ik heb voor een test alleen de c schijf terug gezet (dus een image van 1 partitie) maar hij loopt weer bij 12 % vast :cry:

  als iemand een idee heeft hoor ik het graag! :D
 • tja, nu wordt het lastig….
  wat ik nu zou doen: een nieuwe(re) versie van ghost ophalen en proberen.

  wellicht is er toch iets met het overpompen vanaf het netwerk niet in orde.
  je kan het ook nog eens proberen via een op cd gebrande image.
  (dan start je ghost met deze opdracht: ghost -split=650 dan wordt de image netjes verdeels over meerdere cd´s als dat nodig is.)
 • een hidden partion, zou dit problemen kunnen geven??


  bvd
 • <hidden partition een probleem>
  alles lijkt nu mogelijk als oorzaak… maar ik denk het toch niet dat dat hier een rol speelt.
  als de schijf waar de image naar toe moet een partitie heeft van voldoende grootte voor de image moet het aanwezig zijn van een hidden partition geen probleem zijn.

  in het voorafgaande meld je: twee identieke pc´s. je bedoelt toch hopelijk wél dat het pc´s zijn met hetzelfde besturingssysteem cq een zelfde bestandsindeling (fat32 of ntfs)??
 • je pc's zijn identiek, ook ntfs en zelfde besturingsysteem, ik heb nu de image op een dvd gebrand en in de laptop gedaan. dit werkte! alleen werd de dvd rom als c schijf gezien en zette hij de windows xp en de extra partitie op D en E. weet iemand de oplossing voor dit probleem??
 • oplossing is gevonden, alles werkt na behoren!

  Allemaal hartelijk dank!
 • nu zijn we allemaal natuurlijk wel heel erg benieuwd naar hoe je dit hebt opgelost……….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.