Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word 2000 opent geen openoffice documenten

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem als ik iemand een openoffice document stuur:
  Word 2000 opent geen openoffice documenten. Is er een plug-in voor Word die dat probleem verhelpt. Of anders een openoffice doc reader?
 • Is dat niet te installeren via de Office CD-ROM? Via Configuratiescherm > Software > Office (of Word) > Wijzigen, dacht ik.
 • In Openoffice kun je een document opslaan als Word2000 document.
 • Het lijkt te werken, alleen begint open office te mijmeren over data loss. Wanneer verlies je data? Met sjablonen enzo?
 • [quote:7bf37d9c0d="bigstaal"]Het lijkt te werken, alleen begint open office te mijmeren over data loss. Wanneer verlies je data? Met sjablonen enzo?[/quote:7bf37d9c0d]Er bestaat een redelijke kans dat je een deel van de opmaak van het document verliest. De conversie van OpenOffice.org naar het .doc formaat is heel behoorlijk, maar zeker niet altijd feilloos. Dat gebeurt vooral bij een wat complexere opmaak. Probleem zit 'm in het feit dat MS de source van het .doc formaat niet vrijgeeft. Daarom moeten ontwikkelaars het formaat 'reverse-engineren'. Dat gaat niet altijd 100% foutloos.

  De grap is overigens dat voor een groot deel van de computergebruikers "een brief typen" synoniem is aan "Word". Mensen gaan er ook blind vanuit dat je Word bestanden kunt openen.

  Als je informatie uitwisseld met Word gebruikers kun je dat op een aantal manieren doen:
  - converteren naar .doc formaat -> niet altijd foutloos
  - converteren naar RTF formaat -> RTF is ongeschikt voor complexe document structuren en helaas is de conversie ook niet altijd foutloos.

  - Exporteren naar .PDF.

  In tegensteling tot het .doc formaat is .pdf WEL op ieder systeem leesbaar is (er is een PDF reader voor ieder platform gratis te downloaden) en ziet het er exact hetzelfde uit. Probleem is dan weer dat je het niet makkelijk kan editten. Van de andere kant, je kunt er natuurlijk ook gewoon blind vanuit gaan dat iedereen Adobe Acrobat (niet alleen de reader) op zijn systeem heeft staan :wink:

  Nog een oplossing: raad iedereen in de vrienden en kennisen krijg aan om het [u:7bf37d9c0d]gratis![/u:7bf37d9c0d] OpenOffice.org te gebruiken. Werkt sowieso een stuk fijner dan MS Office en kun je fijn dowumenten in het (gecomprimeerde!) .sxw formaat sturen.
 • Het gaat mij alleen om tekst bestanden te mailen. Dezen zijn niet zo complex, dus omzetten in Word formaat zou voldoende moeten zijn.

  vraagje: hoe zit het met macro-virussen als je openoffice gebruikt?
 • [quote:864d5cfe49="bigstaal"]vraagje: hoe zit het met macro-virussen als je openoffice gebruikt?[/quote:864d5cfe49]Voor zover ik weet ondersteund OpenOffice.org wel macro's, maar niet de MS Office VBS macro's. Je hebt dus ook geen kans dat een VBS macro je systeem in gevaar brengt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.