Vraag & Antwoord

Anders (software)

LSASS.exe foutmelding bij opstarten, help!?!

24 antwoorden
 • Bij het opstarten van mijn PC met Windows XP krijg ik een foutmelding: LSASS.EXE kan onderdeel niet vinden. Deze toepassing kan niet worden gestart. Weet iemand wat dit is? en wat ik eraan kan doen?
 • doe is windows filechecker volgens mij is er iets fout gegaan met verwijderen van het sasser virus
 • ik heb onlangs mijn systeem geformatteerd, dus nog helemaal geen virussen gehad....
 • Scan eens online op virussen: http://housecall.trendmicro.com/ http://virusscan.zdnet.be/housecall/virus_zd.asp?land=ne Vermoedelijk zit je idd met het sasser-virus. Te verwijderen met http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sasser.removal.tool.html
 • vergeten te vermelden, mijn pc start daarna niet door....kan dus geen toepassingen e.d. uitvoeren...
 • Als je je pc hebt geformateerd, maar daarna windows opnieuw geïnstalleerd met bijv je kabel of adsl aansluiting aan, dan ben je gewoon weer met het virus besmet. Deze foutmelding word veroorzaakt door het Sasser virus, meer info over dit virus: http://www.microsoft.com/security/incident/sasser.asp Verwijdertool voor dit Virus: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FxSasser.exe Patch van Microsoft tegen dit Virus en zijn varianten: Windows Xp Nederlands -> http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=3549EA9E-DA3F-43B9-A4F1-AF243B6168F3 Windows XP Engels -> http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=3549EA9E-DA3F-43B9-A4F1-AF243B6168F3 Voor ander Windows versies dan bovenstaande: http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS04-011.mspx Herkenning van besmetting: Controleer op de aanwezigheid van een van de volgende bestanden: * %WinDir%avserve.exe * %WinDir%cmd.ftp %WinDir% staat hier voor de standaard Windowsmap, dit is over het algemeen c:\windows of c:\winnt. Kopieen van de worm worden opgeslagen in de Windows systeemmap. De name van de bestanden zijn <reeks getallen>_up.exe. Voorbeelden: * %SysDir%11583_up.exe * %SysDir%16913_up.exe * %SysDir%29739_up.exe %SysDir% staat hier voor de standaard Windows systeemmap, dit is C:\Winnt\System32 (Windows 2000) of C:\Windows\System32 (Windows XP). Controleer op de aanwezigheid van de volgende register-sleutel op uw computer: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run "avserve.exe" = C:\WINDOWS\avserve.exe hier nog wat info: http://www.virusalert.nl/?show=virus&id=677 Werkwijze van verwijderen: 1) Download de aangegeven items (verwijdertool en update) 2) Verbreek u internetverbinding (kabel uit pc ) 3) Laat de verwijdertool scannen,deze verwijder alle sporen van het Sasser Virus. Deze tool is alleen bruikbaar voor het Sasser virus en zijn varianten en dus niet bruikbaar voor ander virussen. 4) Als de verwijdertool zijn werk gedaan heeft installeerd je de update van Microsoft.
 • moet ik echt formatteren, of is windows opnieuw installeren genoeg?
 • [quote:e10ea19bb9="Bart O."]ik heb onlangs mijn systeem geformatteerd, dus nog helemaal geen virussen gehad....[/quote:e10ea19bb9] Die logica ontgaat me... Je draait een firewall?
 • iemand zei dat er waarsch. iets fout was gegaan bij het verwijderen van het sasser virus....maar ik heb 2 dagen geleden geformatterd en heb dus geen virussen meer verwijderd....ennuh draaide nog geen firewall
 • moet ik echt formatteren of is windows opnieuw installeren genoeg...?
 • Ok, Sasser dus. Zelfs die brakke XP firewall had je nog afdoende beschermd.
 • zou je misschien mijn bovenstaande vraag kunnen beantwoorden..?
 • Internet stekker eruit en formatteren idd. Zet na de nwe winstall de XP firewall aan vooraleer je het net weer opgaat. Zorg daarna dat je patchet en zet er deugdelijke (geupdate) AV en een firewall op.
 • klote dat ik moet formatteren, kan mn bestanden nu niet backuppen...maar je weet ckr dat opnieuw installeren niet genoeg is..?
 • Windows over een besmette versie smijten lijkt mij niet zinvol, jou wel?
 • als alles overschreven wordt en LSASS een service van windows is, zou dat wel kunnen...
 • Vraag 't me dan niet. [size=9:f95866a6d2]Vrij naar Henk Spaan...[/size:f95866a6d2]
 • Bart O. luister nu maar naar Rieske en stel verder geen vragen. Niet om het een of het ander maar de antwoorden van Rieske zijn altijd oke.
 • Ik ben het er helemaal niet mee eens dat hier sprake is van het Sasser virus. Het kenmerkende hiervan is het verschijnen van een popup met NT AUTHORITY dat aangeeft dat er een fout is opgetreden in LSASS en dat de PC na 1 minuut moet worden herstart. Hiervan is in dit geval geen sprake!!! Het bestand LSASS (Local Security Authority Sub System) is een systeemonderdeel dat zorgt voor de correcte aanmelding van een gebruiker in Windows. Als dit bestand beschadigd is, dan kom je gewoon Windows niet meer in. Conclusie.....? Als je bestanden op de schijf hebt staan die belangrijk zijn, dan zou ik je aanraden WinXP opnieuw te installeren, maar dan [i:f0b5fb2573]zonder[/i:f0b5fb2573] te formatteren. Je kiest voor "Geen wijzigingen aanbrengen in het systeem" en geeft zo nodig een andere mapnaam op (WINDOWS bestaat al, dus kies een andere naam). In het nieuwe WinXP kun je alle data op de harde schijf vinden en alsnog op CDROM branden.
 • Ik ben het niet helemaal met je eens. Ik ben het er helemaal niet mee eens dat hier sprake is van het Sasser virus. Het kenmerkende hiervan is het verschijnen van een popup met NT AUTHORITY dat aangeeft dat er een fout is opgetreden in LSASS en dat de PC na 1 minuut moet worden herstart. Hiervan is in dit geval geen sprake!!! Ik weet niet of je het weet maar er zijn wel meerdere varianten en niet allemaal geven ze deze melding. Het bestand LSASS (Local Security Authority Sub System) is een systeemonderdeel dat zorgt voor de correcte aanmelding van een gebruiker in Windows. Als dit bestand beschadigd is, dan kom je gewoon Windows niet meer in. Conclusie.....? Besmetting met het sasser virus. Als je bestanden op de schijf hebt staan die belangrijk zijn, dan zou ik je aanraden WinXP opnieuw te installeren, maar dan [i:32f8ad3edd]zonder[/i:32f8ad3edd] te formatteren. wel formatteren i.v.m het virus. Je kiest voor "Geen wijzigingen aanbrengen in het systeem" en geeft zo nodig een andere mapnaam op (WINDOWS bestaat al, dus kies een andere naam). In het nieuwe WinXP kun je alle data op de harde schijf vinden en alsnog op CDROM branden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.