Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Database aanmaken

erik_gj
8 antwoorden
 • Hallo allen,

  Ik en 2 vrienden zijn nu 2 jaar bezig met een Drive-in show, dat gaat allemaal heel goed alleen onze cd collectie begint toch wel aardig op te lopen en een beetje on overzichtelijk te worden. Nu ben ik degene met de meeste pc know-how dus wilde ik wel proberen om een database op te zetten waarin alle songs staan met genre, cd nummer, favoriet ja/nee enz enz.

  Alleen nu het probleem: met welk programma pak ik dit aan. Ik heb Acces geprobeert, alleen hoe kan ik in Acces een zoek functie inbouwen zodat je bijv op genre kan zoeken of op jaartal? Eigenlijk een beetje het omgekeerde van een invoer formulier. Met Acces kan ik aardig overweg SQL'en binnen acces lukt ook wel.

  Of moet ik die Acces helemaal vergeten en het met een ander programma namelijk………… doen. Zodat je na een zoek opdracht een net lijstje krijgt met de nummers die voldoen aan je zoek criteria.

  Dus gooi uw suggesties en ideen in dit topic, ik sta voor alles open.

  Greetz Erik
 • Het programma visitrax is hier denk ik ideaal voor. Gewoon de CD erin stoppen en via internet alle albumgegevens verwerken in de database.
  Binnen 30 sec heb je een CD compleet ingeklopt.

  Mocht dit niet hetgeen zijn wat je zoekt.

  Met de querys van Access kun je heel ver komen, misschien dat je anders een voorbeeld kan mailen naar d.waard@wanadoo.nl van wat je nu hebt en wilt bereiken.
 • Wanneer je een oplossing ziekt zonder internet is access toch een aardige optie. Het in wel waar dat als je inklop werk wilt voorkomen je een programma nodig hebt op de CD informatie van internet op te halen, waarna dit in een database gezet kan worden.

  Om in access en zoekscherm te maken heb je een formulier nodig die niet is gekoppeld aan een tabel. Het makkelijkst is dan handmatig een nieuw formulier maken zonder de wizard te gebruiken.
  Maak daarna een formulier waarin je alle gegevens opneemt waarop je wilt selecteren en de informatie die je nodig hebt om je keuze te maken. Maar leg hier geen selecties op. (het resultaat als je dit formulier opent id dus de informatie van alle aanwezige CD's)
  In het niet gekoppelde formulier (het eigenlijke zoekscherm) kun je een object opnemen om aan te geven wat je wilt zoeken (bijvoorbeeld: titel, genre, enz) en een veld waarin je de zoekcriteria invuld.

  Maak een knop waarmee je de zoekopdracht bevestigd. Achter deze knop zit de eigenlijke koppeling naar het andere forulier waarin je alle selectiecriteria en info in hebt staan.

  [code:1:53d978f6a9]DoCmd.OpenForm stDocName, , , stLinkCriteria, acFormReadOnly[/code:1:53d978f6a9]

  waarin "stDocName" is de naam van het formulier met de informatie
  "stLinkCriteria" is het SQL commando met een vergelijking tussen het zoekformulier en het resultaat formulier.

  [code:1:53d978f6a9]stLinkCriteria = "[Titel] like """ & Me![Titel] & "*"""[/code:1:53d978f6a9]

  Wanneer je een titel zoekt, vergeet dan niet het * zodat andere resultaten ook verschijnen.

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt, succes.
 • Hahaha en ik dacht dat ik wel aardig wat wist van Acces: NOT :oops: .

  Ik ga het geen dat Habell schreef gelijk even proberen en zal Waardd even mijn opzetje toemailen.

  @Habell zou je het erg vinden als ik jou ook mijn opzetje toestuur als ik er volgens jou uitleg niet uitkom, want als ik het zo doorlees is wel ongeveer wat ik zoek.

  Dank heren mijn middag is weer gevuld :wink:

  Greetz Erik
 • Ik ben met de uitleg van habell aan de slag gegaan maar de foutmeldingen vliegen me om de oren. Dus heb ik mijn gerommel maar even internet gezet.

  @Habell zou je er even naar kunnen kijken volgens mij mis ik een paar stappen.

  De DB staat nu op www.deadbase.nl/Database.mdb

  Als je eventuele verbeteringen hebt aangebracht zou je hem dan naar:
  Erik_gj@hotmail.com willen sturen.

  Alvast bedankt

  Greetz Erik
 • @erik, is het niet veel handiger om ze in de koffer op alfabet te zetten? dat doe ik ook en het bevalt me prima. ik ben nou nog bezig om een lijst te maken, dat doe ik in exel en die sla ik op als cdlijst.html zodat ik hem altijd op kan vragen (immers op elke moderne pc zit een browser)
 • @pcguy wel over gedacht maar dan kan je bijvoorbeeld niet selecteren op genre, als ze een rock nummer aanvragen zoek je gewoon op rock en pats je krijgt alles wat met rock te maken heeft zonder steeds op enter te hoeven drukken om naar andere zoek resultaten te gaan.
 • ow jij sleept je pc mee? ja dan is database wel makkelijk maar als je het alleen maar wilt dat je een lijst hebt wanneer er iets is gejat dan is exel net zo handig

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.