Vraag & Antwoord

Anders (software)

wipe deleted files

Anoniem
antrix
4 antwoorden
  • vandaag een aantal per ongeluk verwijderde files hersteld met ontrack programma. Ik schrok van hoeveel deleted files er zich nog op de HD bevinden die zo hersteld kunnen worden. een aantal van die files zou ik graag permanent verwijderen, zijn daar ook programma's voor.
  • ja fileshredder te vinden hier http://www.sys-shield.com/fileshredder.htm
  • Bedankt, hiermee kan ik dus voorkomen dat files door de recover programma's hersteld kunnen worden, maar de al verwijderde items die nog wel hersteld kunnen worden kan ik er niet mee verwijderen. Is daar een programma voor, dus iets wat reeds gedelete files opspoort, maar ze in plaats van herstellen, definitief verwijderd.
  • er zijn idd programma's die ook je vrije schijfruimte gaan overschrijven zondat oude bestanden niet meer opgespoord en zichtbaar gemaakt kunnen worden (tenzij met gespecialiseerde programma's want uiteindelijk schijnt er maar één helemaal veilige methode: je hd uitbouwen en ze in een oven stoppen, mja da's dan voor Nasa en zo…)
    vb. bcwipe , maar je moet er wel voor betalen! ('k weet niet of er freeware programmatjes voor zijn, maar volgens mij wèl)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.