Vraag & Antwoord

Anders (software)

Betand openen / opslaan in Word XP

Anoniem
Moos
19 antwoorden
 • Als ik een bestand wil openen of opslaan komt daar een apart venster voor in beeld, in dat venster staan links een aantal pictogrammen om naar bv. Mijn Documenten, Bureaublad enz. te gaan.
  Kan ik dat veranderen zodat ik naar bv Data Prive kan gaan?
  Moos
 • In Word kun je via menu 'Extra - Opties' naar tabblad 'Bestandslocaties' gaan. Daar zie je een pad naar Documenten. Dat pad kun je daar wijzigen naar het pad waar jij standaard je bestanden op wilt laten slaan.
  Als je nu 'Opslaan als' doet zal Word standaard met het pad komen dat je hebt opgegeven.
 • Ja dat weet ik maar dat was m'n vraag niet, ik wil de knoppen die links in beeld staan laten vewijzen naar een ander pad want Mijn Documenten en Fovorieten gebruik ik toch niet.
  Moos
 • Oh sorry.
  Volgens mij kan dat niet. Dat scherm 'Opslaan als..' is gewoon zo'n standaard Windows ding, kun je geloof ik niets in wijzigen.
 • Ook niet via het register?
  Moos
 • Mij niet bekend, misschien dat iemand anders meer weet hierover? Even afwachten.
 • Met bijvoorbeeld tweakui kun je de locatie van 'Mijn Documenten' veranderen naar elke willekeurige plaats op je schijf. Wellicht is dat een optie?
 • Oh als het daarom gaat kun je dat ook heel simpel doen door rechts te klikken op 'Mijn documenten' en te kiezen voor 'Eigenschappen' en vervolgens het nieuwe pad op te geven. De inhoud van 'Mijn documenten' wordt dan direct verplaatst naar de nieuwe locatie.
 • Nee daar gaat het niet om dat is me bekend, ik wil de knoppen Geschiedenis en Favorieten en Mijn Documenten die links in het venster staan als je een bestand wilt opslaan gaan gebruiken voor bijvoorbeeld een directory onder Data genaamd Computer en Windows en Webdocs.
  Dus ipv een knop naar Favorieten (die ik nooit gebruik) een knop naar Computer (voor computer documenten) enz.

  Moos
 • Dit is idd mogelijk door een regel in te voeren in het register. Ik weet zo 1 2 pie niet waar, maar ik zal nog ff voor je zoeken.
 • Kijk dat bedoel ik nou, zoekt en gij zult vinden..

  Alvast bedankt!

  Moos
 • Maar je mag zelf ook wel wat aan het zoeken gaan, ik heb nix gevonden en ik heb nog een hoop te doen ;)
 • Zo bedoel ik dat nou ook weer niet, ik heb ook al heel wat lopen zoeken, en er zijn mensen die dan zeggen "dat kan niet" en dat geloof ik nou net niet.
  Ik blijf ook zoeken maar als er nou iemand iets heeft van "oh dat doe je zo" dan houd ik me aanbevolen.
  Zoekt en gij zult vinden, toch?

  Moos
 • Haha weet ik wel. Ik heb het iig niet gevonden, maar het kan zeker, heb het zelf nl een paar jaar geleden gedaan. Door vakantiedrukte ga ik niet verder zoeken, dus het wachten is op iemand anders of misschien Google.
 • Kom op allemaal er is toch wel iemand die dit weet?

  Moos
 • Ik heb het ook een keer veranderd door een tip die in C!T stond, maar weet zo niet meer welk nummer. Daarom maar ff hoe het er nu bij mij uitziet:

  Ga eerst naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Common\Open Find\Places\UserDefinedPlaces (Office 2003, dus 11.0 aanpassen voor jouw office versie).

  In deze sleutel kun je je eigen mappen maken. Maak eerst een subsleutel aan met iets dat de inhoud goed weergeeft (deze naam krijg je niet te zien). In die sleutel maak je twee waardes aan. Een tekenreekswaarde met de naam 'Name' en als waarde hoe jij de map links wilt zien. Verder nog een tekenreeks waarde met de naam Path, met als waarde het pad van de locatie.

  Binnen de sleutel Standard Places (in ..\Open Find\Places\StandardPlaces) zie je verschillende subsleutels van de standaard waarden die te zien zijn. Door een Dword waarde aan te maken met de naam Show en de waarde 0 zijn die verborgen.
 • Gert-Paul, ik heb het gevonden maar ben er nog niet helemaal achter hoe ik het verder moet instellen.
  bedankt zover.
  Moos
 • Kijk eventueel hier:
  - Snel toevoegen (blijkt ook te kunnen, wist ik ook nog niet)
  - Ongeveer hetzelfde op site microsoft, alleen dan ook hoe je andere dingen moet verbergen)
  - Voor office 2000 hier ook nog een uitleg, die wat uitgebreider dan de mijne is

  Hopelijk lukt het zo beter.
 • Openen- en opslaandialoogvenster in office aanpassen:

  Open in de het register HKEY_CURRENT_USER \Software \Microsoft \Office \10.0 \Common \ OpenFind \Places.
  Selecteer als eerste de sleutel UserDefinedPlaces en kies in het menu Bewerken voor Nieuw / Sleutel. Verander de naam van deze sleutel bijvoorbeeld in Voetbalvereniging. Selecteer deze pas gemaakte sleutel en kies voor Bewerken - Nieuw - Tekenreekswaarde. Typ dan Name en druk op Enter. In het rechterscherm van de registereditor verschijnt nu onder Standaard de sleutel Name. Dubbelklik op Name en geef als waardegegevens de naam van deze verwijzing zoals je deze wil zien bij in de vernieuwde dialoogvensters voor Openen en Opslaan (bv Voetbalvereniging).
  Selecteer in het linkervenster opnieuw de aangemaakte sleutel Voetbalvereniging en maak een nieuwe tekenreekswaarde aan genaamd Path. Dubbelklik ook op deze en geef als waardegegevens de map naar waar u wilt verwijzen. Bv C:\Mijn documenten\Voetbalvereniging.
  Herhaal deze stappen voor iedere verwijzing die je in de Openen en Opslaan-vensters wilt weergeven.
  Let op: er kunnen maximaal maar vijf koppelingen in de lijst staan, je zal dus van degene die er standaard in staan een aantal moeten verwijderen.
  Ga naar HKEY_CURRENT_USER \Software \Microsoft \Office \10.0 \Common \ OpenFind \Places \StandardPlaces. Selecteer bv de sleutel Favorits. Kies voor Bewerken - Nieuw - DWORD-waarde. Geef de waarde als naam 'Show'.
  Dubbelklik erop en controleer of deze de waarde 0 heeft. Zoniet verander dit. Herhaal dit voor elke standaard koppeling die je uit het dialoogvenster Openen en Opslaan van documenten in Microsoft Office wilt verwijderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.