Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

KazaaLite

Cpt.Iglo
11 antwoorden
 • Wanneer ik KazaaLite (versie 2.4.3) opstart, wil hij geen verbinding maken. Wanneer ik de Firewall (Norton) uitzet, dan is er wel verbinding. Dan kan zelfs de Firewall weer aanzetten en beginnen met zoeken/downloaden. Sinds ik alles opnieuw geinstalleerd heb, gebeurt dit. Ik heb zowel KazaaLite als Norton Firewall al eens gedeinstalleerd en opnieuw geinstalleerd. Wie kan mij verder helpen? Heeft het met de settings van KazaaLite of met de Firewall te maken? Voor de volledigheid, ik werk onder WinXP Pro.

  Sjouk
 • Settings van Kazaa Lite, tabje firewall.
 • Ja, die heb ik gevonden :wink:
  Wat moet ik daar precies doen? Wat houdt SOCKS5Proxy Server precies in? Ik heb een kabelverbinding met automatische IP enzo. En kan je bij "incoming ports" iets wijzigen, zonder gevaar (port 80)?

  BvD, Sjouke
 • lijkt me eerder aan de firewall van norton te liggen, kijk eens onder de instellingen van de firewall onder de toegestaane programma's of kazaa daar ook bij staat al toegestaan.
 • Ik kom er nog steeds niet helemaal uit. Wanneer ik de programma's van KazaaLite (klrun.exe etc.) in Norton's Firewall toevoeg, maakt hij nog steeds geen contact. Voor mijn herinstallatie van alle programma's had ik dit probleem nooit.
  Hoe groot is het risico overigens om een paar uur zonder Firewall (alleen XP firewall) on-line te zijn?

  Sjouke
 • Hi Sjouke!
  Dat SOCKS5 kan uitgevinkt staan. Ik bedoel dus bij opties, tabje firewall.
  Ik weet niet wat voor poort bij jou staat aangegeven, anders zet maar op 32656.
  In algemeen een goede firewall schermt je PC een beetje af. Omdat jij op kabel zit en Windows (geen Linux) gebruikt, is jou IP altijd zichtbaar ongeacht de firewall.
  Nog even een extra tip: men heeft de jacht geopend op P2P gebruikers. Eenvoudig uitgedrukt: je bent het bokje als je te veel bestanden hebt. Dus het advies: bewaar niet te veel bestanden in Mijn Kazaa (my shared folders). Eventueel, na downloaden, verplaats de bestanden naar een andere mapje.
  Jou vraag over risico: risico heb je altijd. Je verkleint deze als je niet tegelijkertijd op andere sites gaat. Dus als je alleen maar gaat downloaden. Na het downloaden: PC scannen op virussen, trojans, spyware, etc.

  Succ6 :wink:
  Falco
 • Wat zijn redelijke alternatieven voor KazaaLite? Ik gebruik WinMX, maar dat vind ik vrij langzaam met downloaden van bestanden.

  Sjouke
 • ShareAza 2.0, dan zit je meteen de P2P-servers van EDonkey, Gnutella en BitTorrent:
  http://www.shareaza.com
 • Ik heb precies hetzelfde probleem met KazaaLite als Sjouke, (alleen dan 2.4.1. maar dat zal niet veel uitmaken denk ik :) ) ook [i:b8bba26d40]pc opnieuw geinstalleerd[/i:b8bba26d40], [i:b8bba26d40]XP Professional [/i:b8bba26d40]en [i:b8bba26d40]Norton[/i:b8bba26d40] erop. Wat Falconetti zei over de instellingen bij kazaa, heb ik gedaan. Alleen wat Patdefeij zei over de toegestane programma's bij de instellingen van Norton, kon ik niet vinden. Kan iemand me misschien uitleggen waar ik dat kan vinden en wat ik dan moet veranderen? Alvast bedankt!

  Groetjes,

  Christel
 • Als je norton opent, dan klik je op personal firewall en dan in het rechter scherm op configure.
  Dan klik je op de tab program control en dan kun je daar kijken of er kazaa tussen staat en of hij toegestaan is, anders even wijzigenen door er op te klikken en altijd toestaan aanklikken.
 • Hij doet het! :D Thnx!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.