Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

legaal mp3tjes afspelen

pcguy
4 antwoorden
 • Ik heb een vraag die misschien niet helemaal thuis hoort in dit deel van het forum, maar ik zou eigenlijk niet weten waar dan wel..

  Maar ik ben dus gevraagd door een voetbalverening om daar een computer neer te zetten en dan alle cd's die hun legaal bezitten, via die computer af te spelen. Ze willen dus alles in mp3 omdat elke keer al die cdtjes kwijt raken en beschadigen.

  Nou wil ik weten tot hoever het afspelen van geripte cd mag binnen een vereniging. Je mag een thuiskopie maken van een cd, maar geld die thuiskopie ook voor een hele vereniging?

  Ik hoop dat jullie er iets over weten, op internet kon ik helaas niks vinden.
 • is verboden maar word deels gedoogd door de buma

  zie ook:
  http://www.new-line.nl/forum
  ead.asp?t=1538

  http://www.new-line.nl/forum/search.asp?str=buma&Go.x=17&Go.y=9

  en zoek anders nog wat verder op: www.new-line.nl/forum/default.asp

  edit: er is een hoop gezeik over, en veel onduidelijkheid. maar let altijd op met die buma. als ze je betrappen dan kan je flink de pineut zijn.

  En let ook op op valse controleurs, een boete word altijd schriftelijk gegeven en moet binnen een bepaalde tijd voldaan worden, als hij volgens hun direct voldaan moet worden zeg je gewoon: ik geloof er geen bal van ik bel eerst 112, als ze dan wegmoeten dan zijn het dus oplichters geweest
 • Het afspelen van mp3's is net zo legaal of illegaal als het afspelen van cd's. In clubverband (openbaar) dien je bepaalde rechten af te dragen (net zoals een kroeg dit ook moet doen), indien dit al gebeurt vanuit de club, kun je ongestoord de cd's omzetten naar mp3 en afspelen.
 • [quote:0cea3dcf5c="paulverkerk"]Nou wil ik weten tot hoever het afspelen van geripte cd mag binnen een vereniging. Je mag een thuiskopie maken van een cd, maar geld die thuiskopie ook voor een hele vereniging?
  [/quote:0cea3dcf5c]
  Je mag een cd kopieren, lenen van iemand en dan kopieren, huren bij de bieb en dan kopieren, downloaden van internet en op cd branden, dit mag allemaal, je mag het alleen (de kopie) [b:0cea3dcf5c]niet beschikbaar stellen aan derden[/b:0cea3dcf5c]. Indien de club (welke volgens mij niet als rechtmatige eigenaar aangewezen kan worden) de cd's in bezit heeft, zou je ze om mogen zetten naar mp3, echter het ten gehoor brengen in clubverband brengt ook plichten (lees kosten) met zich mee, maar dat geldt ook voor de cd's.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.