Vraag & Antwoord

Anders (software)

Office 2003 Test stappenplan

Anoniem
dropkick
6 antwoorden
 • Ik heb even een vreemde vraag.
  Op mijn werk moet ik Office 2003 gaan testen en eventuele drastische veranderingen t.o.v. Office 97 gaan rapporteren en aangeven waarom we Office 2003 moeten nemen i.p.v. Office 97.

  Hiervoor moet ik eerst een soort van stappenplan opstellen, zodat de leidinggevende af en toe de status en de bevindingen kan bekijken.

  Alleen ben ik niet bepaald een ster in het maken van zo'n stappenplan.
  Kan iemand mij hierbij helpen doordat je zelf ook al zoiets hebt gedaan?

  Alvast bedankt.
 • Met het maken van zo'n plan heb ik geen ervaring, maar wel een tip. Kijk eerst wat de gebruikers in de praktijk met office doen en welke functionaliteit ze missen.

  Bij ons op kantoor krijgen we ook geregeld een nieuwe office, omdat iemand zo'n mooi lijstje met alle pluspunten van de nieuwe versie heeft gezien. De praktijk is echter dat 90% van de gebruikers (waarschijnlijk meer) al deze opties toch niet gebruikt. Dus koopt men om het jaar een dure licentie voor mensen die aan de functionaliteit van office'97 genoeg hebben, zonde van het geld dus.

  Kijk verder ook naar de gevolgen voor je hardware, office 2003 kan wel eens te zwaar zijn voor oudere pc's waar office'97 nu probleemloos op draait.
 • Hardware is het probleem niet, alle systemen die we hebben kunnen Office 2003 aan (net alles geupgrade) en de licenties zijn 'gratis' oftwel we hebben al betaald voor alle Office pakketten tot aug 2004.
 • Microsoft heeft over de migratie van Office 2000 naar Office 2003 al een White Paper gepubliceerd (zie: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=24946d36-002e-4137-af13-50c92ed86ed9&displaylang=en). Omdat de verschillen tussen Office 97 en Office 2000 (als startpunt voor een migratie) niet erg groot zijn, kun je deze publicatie als informatiebron gebruiken. Stappen kunnen zijn: het inventariseren van het gebruik van Office, het inwinnen van informatie (onder meer uit de White Paper), het beschrijven van wijzigingen in processen, etc.
 • [quote:f4033f959f="dropkick"]
  de licenties zijn 'gratis' oftwel we hebben al betaald voor alle Office pakketten tot aug 2004.
  [/quote:f4033f959f]
  Euh, moet dat niet aug 2005 zijn of zo? En wat gebeurt er als de licentie afloopt: bijbetalen of deinstalleren? Gebruikers zijn er niet zo happy mee als er steeds een nieuw pakket komt.

  Maar wat PS al zei: Het gros van de gebruikers zal die nieuwe functionaliteit niet gebruiken. Het is echter wel handig om de kleine groep intensieve gebruikers te benaderen en bij hen een testbak neer te zetten waarmee ze een tijdje kunnen testen of de bestanden waarmee ze dagelijks werken onder Office 97 allemaal ook netjes werken onder Office 2003.

  Vooral mensen die gebruik maken van grote Excel- en Access-databases willen eerst getest zien of alle koppelingen van en naar deze bestanden goed werkt. Ook dient geinventariseerd te zijn welke specifieke third party applicaties ook koppelingen hebben van en naar Office 2003.

  Tenslotte moet je ook denken aan secretariaten die gebruik maken van document templates (o.a. huisstijl) onder Word en Powerpoint. Zij moeten ook de kans krijgen om deze templates te testen op een juiste werking onder 2003.

  Is het trouwens niet mogelijk om Office 2003 naast Office 97 te installeren? Je draait de pakketten zoveel mogelijk van het netwerk neem ik aan?
 • [quote:1374d9dc21="bavel"]
  Microsoft heeft over de migratie van Office 2000 naar Office 2003 al een White Paper gepubliceerd
  [/quote:1374d9dc21]
  Ook eentje voor de migratie van Office 97 naar Office 2003 hoor … :wink:
  http://www.microsoft.com/office/ork/2003/journ/97-03DeltaWPIntro.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.