Vraag & Antwoord

Anders (software)

Invulvelden word

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo,

  Kan iemand mij vertellen hoe de functie heet in word waarmee je het volgende kan regelen:

  Bij het openen van een worddocument verschijnen invulvensters (message-dialogs) waar je bepaalde gegevens invoert die daarna in het worddocument worden geplaatst.

  Als ik de naam weet ga ik zelf wel even op onderzoek uit.

  Gr,
  Richard
 • Hallo,

  Bedoel je soms de werkset besturingelementen?
  Deze kun je opstarten via Beeld - Werkbalken - Werkset besturingselementen.
  Met deze werkbalk kun je knoppen, pulldowns etc. maken.
 • Dat zou het kunnen zijn, maar ik zie niet staan wat ik zoek.
  Ik heb een brief waar bepaalde gegevens in moeten staan, zoals datum, geadresseerde en onderwerp. Het is mijn bedoeling om als de sjabloon wordt geopend er invulvensters verschijnen waar iets ingevuld moet worden. Word zorgt ervoor dat het op de juiste plaats komt te staan. Dit is natuurlijk geregeld in het sjabloon. Dus je vult bij het invulvenster de datum in, en het wordt automatisch geplaatst in het document.

  Gr,
  Richard
 • Ah, bedoel je dat. Daar weet ik het fijne niet vanaf, maar je zou eens kunnen zoeken via de MS word help op het trefwoord formulier.
  Als ik je goed begrijp, is dat de functionaliteit die je zoekt.

  Succes.
 • Bedankt. Je hebt me flink op weg geholpen! :lol:

  Het gaat dus om het veld Fillin.

  [quote:c8d248089f]
  Veldcodes: het veld Fillin
  { FILLIN ["Vraag "] [Schakelopties ] }

  Hiermee kunt u om tekstinvoer vragen. Het antwoord wordt op de plaats van het veld afgedrukt. Gebruik een ASK-veld als u het antwoord op verschillende plaatsen wilt invoegen.

  De vraag wordt telkens weergegeven wanneer het FILLIN-veld wordt bijgewerkt. Als het veld in een hoofddocument voor samenvoegen staat, wordt de vraag telkens weergegeven wanneer een nieuw gegevensrecord wordt samengevoegd.

  Als u een nieuw document hebt gemaakt op basis van een sjabloon met FILLIN-velden, worden de velden automatisch bijgewerkt.

  Instructie Beschrijving
  "Vraag " Dit is de tekst die in het dialoogvenster wordt weergegeven, bijvoorbeeld 'Vul de klantnaam in:'
  Schakelopties
  \d "Standaard " Het standaardantwoord dat wordt ingevuld als u in het dialoogvenster met de vraag geen antwoord typt. Als u bijvoorbeeld geen antwoord geeft in het veld
  { FILLIN "Initialen van de typist:" \d "tds" },
  wordt "tds" ingevuld.
  Als u geen standaardantwoord opgeeft, wordt het laatst ingevoerde antwoord gebruikt. U kunt ook een leeg antwoord als standaardantwoord definiëren door na de schakeloptie twee aanhalingstekens te typen, bijvoorbeeld \d "".

  \o Bij gebruik in een hoofddocument voor samenvoegen wordt de vraag slechts eenmaal weergegeven, in plaats van bij het samenvoegen van elke gegevensrecord. In elk samengevoegd document wordt hetzelfde antwoord ingevoegd.
  [/quote:c8d248089f]
 • Werkt handig die fill-in-codes…

  Maar hoe kan je een veldcode omzetten in platte tekst?
  Dus dat de veldcode ontkoppeld wordt?

  Gr,
  Richard
 • Zoals al eerder gezeggd: ik weet er niet al te veel van maar is dit misschien wat je zoekt:

  Veldcodes worden weergegeven tussen accolades ( { } ). Als u de resultaten van veldcodes wilt weergeven, zoals de uitkomsten van berekeningen, moet u de veldcodes verbergen. Klik op Opties in het menu Extra, klik op het tabblad Weergave en schakel het selectievakje Veldcodes uit. Velden zijn vergelijkbaar met formules in Microsoft Excel: de veldcode is te vergelijken met de formule en het veldresultaat is te vergelijken met de waarde die door de formule wordt geproduceerd.

  U kunt de accolades voor velden niet invoegen met het toetsenbord. U kunt velden alleen invoegen door bepaalde opdrachten te gebruiken, zoals Datum en tijd in het menu Invoegen, of door op CTRL+F9 te drukken en de juiste informatie tussen de accolades te typen.
 • DPinguin: Je hebt een PB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.