Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Partition Magic 8 en schijf weg

Anoniem
rob bogers
2 antwoorden
  • Omdat mijn C schijf wat klein bleek wilde ik deze vergroten van 5 naar 8 gig. Daartoe moest ik de D schijf verkleinen van 40 naar 37 gig. logisch, denk ik. Toen ik deze stappen wilde toepassen kwam PM met de melding dan het vergroten van de C scijf nu boven de 1024 cilinders komt en dat dit problemen kan geven. Dit geanulleerd en de C schijf steeds iets vergroot zodat de melding niet meer kwam bj Apply. Ook de D schijf aangepast en op Apply gedrukt en bij de herstart van Win XP niets meer. Uiteindelijk kreeg in Windows weer terug op een vergrootte harde schijf partitie maar de D schijf was geheel weg. Twee horizontale gele strepen in PM op de D schijf gaven aan dat er niets meer stond. Uiteindelijk moest ik de schijf formatteren en alles is weer goedgekomen maar hoe kan dit?
  • Ten eerste hoef je je van die 1024 cylinders niets aan te trekken, dat is alleen relevant met heel oude besturingssystemen. Ten tweede zou ik je aanraden om dit soort acties uitsluitend uit te voeren door te booten vanaf de PM Rescue diskettes zodat je dit onder DOS kunt uitvoeren.
    Maar als er dan iets fout gaat (en dat kan natuurlijk altijd) dan hoeft dat niet altijd te betekenen dat je data reddeloos verloren is gegaan. In bepaalde gevallen kan zo'n partitie nog wel hersteld worden, maar dan moet je het foutnummer dat PM geeft gebruiken om de oplossing te kunnen vinden (deze staan in de handleiding).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.