Vraag & Antwoord

Anders (software)

Partition Magic: Partitie=Extended

Anoniem
Binary
5 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe pc gekocht en ik wil nu alle partities indelen enz. maar bij 1 partitie staat "Extended" hij 52GB en er staat bij dat 'ie ook alle 52GB bebruikt heeft. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik deze ook kan gebruiken, want ik kan ook niet als ik rechtermuisknop klik, een bepaalde optie kiezen (behalve "properties").
 • Extended wil alleen maar zeggen dat er een bepaalde ruimte is gereserveedr voor logische stations, in een extended partitie maak je logische stations aan…
 • Wat is dan eigenlijk het verschil tussen zo'n Logische en een Primaire schijf. Moet alle schijven Logisch doen (of maakt het niks uit)

  Ik heb 6 schijven aangemaakt, en daarvan zijn er vier "Logisch" en verder kan ik er ook geen 1 meer converteren naar "Logisch".
 • Even uit m'n hoofd, want het is alweer een tijdje geleden dat ik m'n HD's gepartitioneerd heb.

  De C-partitie is de primaire/aktieve/systeempartitie. De rest van de HD is 'extended' en kun je opdelen in logische partities waarbij je steeds moet aangeven van welke partitie je ruimte wilt afhalen (alleen C dus in dit geval).

  Lees b.v http://wiki.nedlinux.nl/index.php?page=Partitie eens. Als je verder wat rondgoogelt met een kreet als 'uitgebreide (of extended) partitie' kom je veel info tegen.
 • maar ik kan die 56GB die extended is helemaal nergens aan toevoegen, als ik bij bijv. de H-schijf wat GB wil toevoegen, en ik haal dat van de standaard C-schijf, dan gaat er gewoon wat van de C af maar nix van die "extended" en die gaat ook niet naar de C.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.