Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

My Terms&Conditions ?

webspider
2 antwoorden
  • Als ik software maak, en dan een Terms&Conditions (Algemene Voorwaarden ?) erin zet, en dat je dus MOET accepten om door te gaan met installatie, en het staat ook in het programma (voor het geval illegaal zonder installer verkregen), kan ik dan iets in die algemene voorwaarden zetten, als [i:8786ca91f5]Wij mogen de gebruiker van deze software de verbinding verbieden en/of afsluiten, zonder enige bij de gebruiker bekende reden[/i:8786ca91f5] of [i:8786ca91f5]De gebruiker van deze software mag (de werknemers van) LodyxSoftware in geen enkele manier, juridisch of op andere wijze, vervolgen.[/i:8786ca91f5], Nou ja, dat soort dingen dus. Als ik dat erin zet, is dat dan echt geldig ?

    Als je met bijvoorbeeld (deze schiet me gewoon het eerste te binnen) de standaard Wise Solutions Installer, je eingen MSI Installer genereerd, dan moet/kan je je Terms&Conditions uit een file loaden, en iedereen kan die file dus editten, en dan kan je dus niet meer bewijzen dat die Terms die jij noemt ooit hebben bestaan. Dat is dus naar mijn mening niet echt slim gedaan. Kijk, nu kan je als software ontwikkelaar dus kiezen om je eigen installer maken, of een alternatieve MSIscriptGenerator gebruiken, maar ik begin dan toch wel zwaar te twijfelen aan de daadwerkelijke rechtmatigheid (of hoe zeg je dat) van die Terms&Conditions. Maar aan de andere kant; Ben je op dat moment niet ook al illegaal bezig?

    Wie weet hier iets van?

    [size=9:8786ca91f5]Excuses voor dit slechte Nederlands vandaag…[/size:8786ca91f5]
  • Juridisch is dit wel lastige materie denk ik. Uiteraard is het zo dat je als ontwikkelaar van software recht hebt ob bescherming in de zin van het auteursrecht. In hoeverre je een gebruiker gebruik van je software mag ontzeggen en dat je niet aansprakelijk gesteld kan worden hangt allemaal af van de wet. Zolang je de rechten van de consument niet aantast mag je denk ik veel doen. Let er wel op: als een consument je software legaal gebruikt en niet tegen de regels die je hebt opgesteld ingaat, is het best wel tricky om hem het gebruik ervan toch te ontzeggen. Zelfs als dat in de voorwaarden staat…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.