Vraag & Antwoord

Anders (software)

Overzetten van os.

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo, ik heb op een h.disk met XP erop van 80 gig, met 10 gig aan data.

  Nu zou ik graag de hele hap naar een h.disk van 20 gig kopieeren inclucief dat XP blijft werken.

  Weet iemand hoe ik dit voor elkaar kan krijgen.
 • Volgens mij moet je je OS opnieuw installeren op die HD van 20Gb., een 'fresh-install' dus, en daarna de data die je wilt bewaren copyeren van de HD van 80Gb. naar die van 20Gb.
 • Je kan geen software, en dus ook niet je os, werkende houden, als je alles naar een andere schijf of partitie kopieert. De verwijzingen die bij de installatie zijn ontstaan wijzen namelijk nog steeds naar de oude locatie op de andere schijf of partitie. Zoals al werd gezegd moet je dus gewoon een clean instaal doen op die nieuwe HD, data kan je vanzelfsprekend wel overzetten
 • Met een Ghost image is dat geen probleem.
  Alleen als de bron-schijf c: was moet de doel-schijf weer c: worden.
 • [quote:a6c8952679="Belg"]Met een Ghost image is dat geen probleem.
  Alleen als de bron-schijf c: was moet de doel-schijf weer c: worden.[/quote:a6c8952679]
  Je hebt gelijk. In eerste instantie dacht ik dat ook, toen ik erover na ging denken leek het me onwaarschijnlijk, om de reden die kid jansen aanvoert, maar bij navraag bleek het toch mogelijk, op de voorwaarde die jij noemt. Daarnaast moet de schijf natuurlijk 'aktief' zijn, op master staan en op IDE1.
 • [quote:4aebcc4623="HankPiano"][quote:4aebcc4623="Belg"]Met een Ghost image is dat geen probleem.
  Alleen als de bron-schijf c: was moet de doel-schijf weer c: worden.[/quote:4aebcc4623]
  Je hebt gelijk. In eerste instantie dacht ik dat ook, toen ik erover na ging denken leek het me onwaarschijnlijk, om de reden die kid jansen aanvoert, maar bij navraag bleek het toch mogelijk, op de voorwaarde die jij noemt. Daarnaast moet de schijf natuurlijk 'aktief' zijn, op master staan en op IDE1.[/quote:4aebcc4623]Volgens mij wordt alleen in boot.ini expliciet aangegeven dat een OS op IDE0 of IDE1 staat. Denk niet in de rest van het OS. Daarom kun je hem volgens mij ook aan IDE0 hangen, wat nog beter is, en dat simpelweg in boot.ini te verandere.
 • Ik misschien iets duidelijker moeten zijn, en ik geef toe dat ik een foutje had gemaakt. Je kan inderdaad je os overzetten naar een andere schijf, zolang hij maar op een gelijknamige partitie komt, de verwijzingen kloppen dan nog steeds. Er moet alleen wel gedacht worden aan de door HankPiano genoemde dingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord