Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Office, recent filelist

lion
9 antwoorden
 • Ooit heb ik de vraag eerder op een forum geplaatst (deze?), maar ook met zoekwerk kan ik 't niet meer terugvinden.

  Ook Office (2000 in mijn geval) heeft een "eigen" recent filelist. Bij mij staat-ie onder: Windows\Application Data\Microsoft\Office\Recent. Hier komt alleen maar bij, er gaat niets af. Bestanden die allang verwijderd zijn worden hier nog vermeld, etc.

  Nu de hamvraag: is er een schone, legale wijze om deze map te legen? (Als-ie handmatig geleegd wordt, blijft nml. de bijhorende inhoud in 't register bestaan en dat lijkt me niet correct.)
  De map "Windows\Recent" is toch ook "legaal" te legen middels de taakbalk opties van Windows… ("Wissen"…)
  "Ergens" zal er toch een mogelijkheid bestaan voor de modale Officegebruiker om ook deze lijst te legen/op te schonen???
  Wie weet meer?

  Groet,
  Ton
 • Ik denk dat MRU-blaster wel iets voor je kan betekenen.
 • of smart protector pro ..
 • Tja…; als er geen M$ oplossing is (wat ik overigens redelijk bezopen vind), dan is die MRU blaster een alternatief.
  Zou er niemand zijn die 't zaakje handmatig heeft opgeschoond en dus wat ervaring heeft?
  Ik heb ook al in de Office taakbalk gekeken, maar zelfs daar waar je een dergelijke opschoonoptie zou verwachten zit-ie niet……!
  Als ik tijd heb (nu dus niet, bovendien is er geen brand :D ) zal ik eens kijken wat ik met die blaster kan aanvangen.

  Groet en dank voor 't meedenken,
  Ton
 • Heb je al geprobeerd het aantal recent files in te stellen?
  In word onder Extra –> opties tabblad algemeen kun je dit instellen. Dat zul je dan waarschijnlijk voor elk office pakket moeten doen
 • Instellingen hiervan hebben totaal geen invloed hierop!
  In de Office\Recent map wordt ALLES opgeslagen wat ook maar iets met Office te maken heeft, zelfs submappen van Temp Internet Files als je een Office document op Internet geopend hebt….!

  Ton
 • Ik heb een hekel aan troep op m'n pc, maar ik verwijder alles niet helemaal (lees helemaal niet) correct. Ik verwijder al die zooi handmatig, zoals zo veel dingen.
 • [quote:2ccd2cfd79="kid jansen"]Ik heb een hekel aan troep op m'n pc, maar ik verwijder alles niet helemaal (lees helemaal niet) correct. Ik verwijder al die zooi handmatig, zoals zo veel dingen.[/quote:2ccd2cfd79]

  In vele gevallen is 't zonder meer mogelijk om handmatig op te schonen (denk b.v. aan temp files), maar soms is er ook een link met 't register aanwezig, welke in dat geval niet meer juist is….. De gevolgen zijn dan niet altijd voorspelbaar.

  Ton
 • Wat voor gevolgen heeft dat dan, en bij welke mappen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.