Vraag & Antwoord

Anders (software)

omzetten lp's naar mp3 met geïntegreerde geluidskaart?

5 antwoorden
  • ik heb het Asus A7N8X DeLuxe mobo met geïntegreerde geluidskaart er op voordat ik aan de klus begin wil ik zeker weten dat de hardware zoveel mogelijk in orde is mijn vraag dus: kan ik deze "kaart" gebruiken of is het beter 'n PCI kaart van bijv. Creative er bij te prikken? alvast mijn dank :)
  • voor opnemen is elke geluidskaart oké. gewoon een goed kabeltje van versterker naar de line ingang. wel vereist: een wav-editor waarin je de opname maakt, en kunt bijpoetsen. als je meteen wil branden werk dan in wav, dat geeft een betere geluidskwaliteit. eventueel kun je om te bewaren kiezen voor omzetten in mp3 met een minimale bitrate van 128.
  • Ik zal niet gaan poetsen de kwaliteit gaat er namelijk van achteruit, gewoon je lp's en naald goed schoonmaken en afstellen, en de pick-up op een goede ondergrond neerzetten
  • bedankt voor de tips :) ik ga wavelab gebruiken, wil ze wel meteen naar mp3's omzetten (ivm met de harddisk ruimte) voor het omzetten gebruik ik EAC + Lame, dus dat zit wel snor :) ik wil zo weinig mogelijk verliezen, dus kan ik me voorstellen dat dat kabeltje naar de pc geen gewoon kabeltje is waar moet ik op letten? en lp's schoonmaken? 't zijn lp's van 30-35 jaar geleden! enig idee hoe ik dat eenvoudig maar goed kan doen?
  • Zelf deed ik het met goed gekookd water (in verband met kalk) met 1 druppeltje dreft. in een lege spuit flaccon. alleen doen als het echt nodig is (vette vingers of andere vuiligheid)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.