Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Java, wat moet ik er mee

Anoniem
gerardb
4 antwoorden
 • Misschien een beetje vreemde titel, maar ik zal uitleggen wat ik bedoel. Ondanks dat ik een (goede?) virusscanner gebruik werden er twwe virussen op mijn systeem gevonden die iets met Java te maken hebben. Dit heb ik reeds uitgelegd op een andere threed. Mijn vraag is dan ook heb je Java nodig? Nu denkt iedereen natuurlijk: waarom zet je het dan op! Ook een verklaring voor. Ik gebruik NIS, en zodra er een aanval komt kun je het programma geografisch laten uitzoeken waar de aanval vandaan komt. Om dit op te starten is Java echter vereist, en deze heb ik destijds (van de Sun site) geïnstalleerd. Als hier nu echter, kennelijk moeilijk te ontdekken virussen in zitten vraag ik mij af of ik Java nog ergens anders voor nodig heb. Zo niet, dan gaat het er af en heb ik wellicht weer een bron van ellende minder. Ik hoop dat iemand mij helder kan uitleggen waar ik Java wellicht nog meer voor nodig heb, want of de aanval nou uit Rusland, China of uit Amerika komt interesseerd mij eigenlijk niet zoveel. Gr. Gerard.
 • Java wordt voornamelijk gebruikt voor allerlei extra's (zoals spelletjes). Het is een programmeertaal bedoeld voor op internet (java-applets). Het is niet strikt noodzakelijk, maar er zijn wel wat sites die er gebruik van maken. Je mag het dus verwijderen en je zal er niet al te veel hinder van ondervinden.

  Overigens is java een veilige taal. Het is moeilijk om er schadelijke code mee te schrijven, zeker omdat het uitgevoerd wordt in een 'virtual machine'. Daardoor zou het in principe niet mogelijk moeten zijn om iets op jouw harde schijf te veranderen.
  Die virussen waar jij het in het andere topic over hebt misbruiken, voor zover ik kon vinden, een fout in de virtual machine: http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=JAVA_BYTEVER.A
 • Bedankt voor je reactie Supersnail. Ik heb de link aangeklikt in jou antwoord, maar mijn kennis van de Engelse taal is helaas niet van dien aard dat ik hier veel brood van kan bakken. Zijn de gevonden virussen wel of niet kwaadaardig, zo ja, vreemd dat twee andere virusscanners ze dan niet ontdekt hebben. Kun je mij nog even melden of ik ze wel of niet verwijderen moet?
  Bij voorbaat mijn dak, Gerard.
 • De virussen (volgens die website zijn die twee virussen het hetzelfde virus overigens) zijn niet schadelijk (dwz. ze wissen geen bestanden oid). Het enige wat ze doen volgens die website is je homepage en zoek-pagina van IE veranderen en de handtekening van Outlook Express veranderen.

  Om het virus te verwijderen kan je een online virusscanner gebruiken.

  Heb je btw. de laatste tijd nog de windows update pagina bezocht? Dan zou je volgens mij geen last hebben gehad van het virus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.