Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hardeschijf opdelen en recovery cd

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Dag beste mensen,

  Ik wil graag mijn harde schijf opnieuw opdelen.
  Het huidige systeem bestaat uit c:\ met 50 gig en d:\ 10 gig.
  Zo heb ik de computer van de winkel gekregen. Uiteraard zit hier een recovery cd bij. Geldt deze cd ook wanneer ik mijn hardeschijf opnieuw ga indelen.

  Alvast bedankt voor jullie reactie.


  Met vriendelijkde groet,

  Marwinius
 • Hallo Marwinius,
  De verstrekte informatie is een beetje summier. Je zegt dat er 'uiteraard' een recover CD bij zit, zo uiteraard is dat niet, dat kan betekenen dat je het over een 'merk' PC hebt of wellicht over een laptop. Bij een kloon zit nl. (meestal) geen recover CD. Ooit heb ik een Packard Bell PC gehad met zo'n recover CD en als je die terug zette moest je bepaalde trucs kennen anders werd je schijf weer teruggebracht naar èèn partitie nl de C:. Met een programma als Partition Magic of een soortgelijk programma kun je natuurlijk naar hartelust partitioneren. Heb je dit progje niet, dan wordt het een stukje moeilijker. Ik neem tenminste aan dat je partitioneren wilt met behoud van data. Geef even wat meer informatie, dan kunnen anderen hun licht hier ook eens over laten schijnen.
 • klopt, het is een laptop dat ik het aangeschaft. En het klopt dat ik geen programma heb als Partition Magic. Hoe kan ik zonder partition magic toch mijn harde schijf opdelen zonder dat ik mijn data hierbij verlies?

  Alvast bedankt.


  Marwin
 • Ik ben bang dat dit niet mogelijk is. Althans, ik weet geen oplossing. Of je zou een image p DVD moeten zetten en die dan later terug plaatsen. Maar ik heb het idee dat er geen DVD brander in zit?
  Misschien dat anderen een betere oplossing weten? Ik kan je helaas niet verder helpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.