Vraag & Antwoord

Anders (software)

Werkt MaxBlast3 alleen met Maxtor HD's

Anoniem
Moos
18 antwoorden
 • Hallo Allemaal,
  Problemen met een 20 gig hd in een compaq PI, kan natuurlijk makkelijk maar voordat ik een bios update moet (laten) doen eerst even een vraagje.
  Heeft iemand ervaring met Maxblast op andere hd's dan Maxtor, het schijnt wel te kunnen maar.. volgens de site moet je wel minimaal één Maxtor-harde schijf hebben geïnstalleerd… is dit zo??
  Moos
 • Het zal misschien wel kunnen, maar je zult er geen betrouwbare resultaten door krijgen denk ik.
 • Is dat zo of denk je dat?
 • [quote:8a5e5650b2="Moos"]Hallo Allemaal,
  Problemen met een 20 gig hd in een compaq PI, kan natuurlijk makkelijk maar voordat ik een bios update moet (laten) doen eerst even een vraagje.
  Heeft iemand ervaring met Maxblast op andere hd's dan Maxtor, het schijnt wel te kunnen maar.. volgens de site moet je wel minimaal één Maxtor-harde schijf hebben geïnstalleerd… is dit zo??
  Moos[/quote:8a5e5650b2]
  Ja dat is zo!
 • En spreek je dan uit eigen ervaring of denk je dat het zo is want ik kom ook verhalen tegen van mensen die Maxblast op een WD of IBM hd hebben gebruikt.
  Leuk hoor antwoorden met dat denk ik en dat is zo maar leg dat dan eens uit, zit er dan zoveel verschil in de verschillende harde schijven?
 • [quote:a696ee154f="Moos"]En spreek je dan uit eigen ervaring of denk je dat het zo is want ik kom ook verhalen tegen van mensen die Maxblast op een WD of IBM hd hebben gebruikt.
  Leuk hoor antwoorden met dat denk ik en dat is zo maar leg dat dan eens uit, zit er dan zoveel verschil in de verschillende harde schijven?[/quote:a696ee154f]
  Dus jij denkt dat wanneer ik zeg,dat is zo,dat dat niet uit ervaring is?
  Wat let je om het zelf te proberen,ervaring is de beste leermeester.
 • Leg eens uit, onderbouw je ervaring eens anders had je net zo goed niet kunnen reageren.
 • [quote:2ac3873d8a="Moos"]Leg eens uit, onderbouw je ervaring eens anders had je net zo goed niet kunnen reageren.[/quote:2ac3873d8a]
  Je heb gelijk ik had beter niet kunnen reageren.
 • @ Moos, ben jij altijd zo'n zeikerd. Meestal als fabrikanten zeggen dat iets alleen werkt met hun eigen producten, kun je dat wel met een korreltje zout nemen. Maar soms is het ook echt zo. Als je anderen niet gelooft of ze de oren van hun kop zeikt kan je het beter gewoon zelf uitvinden, dan leer je het uit eigen ervaring. Dan kan jij mensen die hetzelfde vragen, wel een helemaal onderbouwd antwoord geven, en het dus beter doen.
 • [quote:33e4c4ce38="Moos"]Leg eens uit, onderbouw je ervaring eens anders had je net zo goed niet kunnen reageren.[/quote:33e4c4ce38]

  Hallo, wat bij je voor iemand????
  Dacht jij nu nog een normaal antwoord te krijgen?
 • <diepe zucht>
 • Beste allemaal het is gewoon een vraag, ik heb op dit moment even geen middelen om dit uit te zoeken, het is dus niet dat ik mensen niet geloof en om dan meteen voor zeikerd uitgemaakt te worden vind ik dan wel erg kort door de bocht.
 • *uche*

  Okay, try google ofzo

  het heet MAXblast omdat het van MAXTOR is en het stuurt dus MAXTOR harddisks op een bepaalde manier aan zodat windows het snapt. Get it?


  Neem anders gewoon linux, ben je sowiso van dat gezeik af, woei, 20GB hd in een p1 wordt dan opeens erg makkelijk 8)


  oh, en moos, no offense, maar je zeikt WEL. Je krijgt een antwoord, en dan ga je om een ONDERBOUWING vragen? FFS, we zijn hier niet het kabinet ofzo :x
 • webspider, bedank voor dit antwoord, ik kreeg de indruk dat maxblaster ook voor andere harde schijven gebruikt kan worden als je er maar een maxtor naast hebt staan maar het is dus speciaal voor de maxtor.
  Ik heb wel op google gekeken maar kon niet zulke programma's vinden voor andere harde schijven, bestaan die? Anders toch maar eens Linux proberen :wink: .
  En wat dat zeiken betreft, iets meer uitleg dan ja of nee is wel zo duidelijk.
  bedankt
 • Heej, okay, tis niet dat er een Maxtor HD in moet zitten vanwege de licentievoorwarden ofzo :P


  IIG, de meeste andere grote HD fabrikanten hebben ook zulke programma's, moet je ff op de goede site kijken.
 • Dit programma kan ook harde schijven installeren, en is universeel (oftewel: niet gebonden aan een bepaald merk HD):

  http://www.ontrack.com/diskmanager
 • Dit soort programma's zijn geoptimaliseerd voor de typen schijven waarvoor ze bedoeld zijn. Meestal doen ze het ook met andere schijven maar dan zijn de resulaten idd minder betrouwbaar.
  Maar waarom zou je überhaupt Maxblast met een andere hdd willen proberen? Ieder merk heeft toch zo'n dergelijke tool?

  @Moos, ik begrijp je frustratie enigzins. Er worden maar wat vaak 'antwoorden' gegeven zonder enige onderbouwing. Dan kun je idd maar beter niks zeggen.
 • ervaringsfeit: ik gebruikte maxblast op een nieuwe wd terwijl ik de oude, reeds overleden (!) maxtor op ide2 had staan.
  werkte perfect, en die wd doet het prima met de indeling die ik met maxblast maakte.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.