Vraag & Antwoord

Anders (software)

Poort blokkeren in Zone Alarm

Anoniem
gerardb
14 antwoorden
 • Hoi,
  Sinds een paar dagen gebruik ik Zone Alarm ipv Norton Firewall. Via een online securety test kreeg ik de melding dat ik niet optimaal beveiligd was. Bij controle bleek dat poort 5000 open staat. In Norton was een poort gemakkelijk te blokkeren maar in ZA kan ik die optie nog niet vinden. Kan iemand mij vertellen waar ik deze optie vinden kan?
  edit: ik gebruik de nieuwste versie van ZA.
  Alvast bedankt, Gerard.
 • Volgens mij blokkeert ZoneAlarm automatisch alle niet-gangbare poorten als het goed is. Wil een andere poort verbinding dan krijg je een melding.

  Of zit ik nu fout :-?
 • Kan wel kloppen, dan is er dus een rogramma of servie op je computer dat via die poort het internet opkan, en ook inkomende verbindingen wil…
 • en dat programma zal jij dan 'per ongeluk' toegang hebben gegeven.

  Maar misschien is het een heel gangbaar programma. Valt denk ik wel na te kijken welke het is.
 • Ik heb gescand met Symanten securerty en die vind bij Trjans het volgende: poort 5000 Sokets de Trois v1. en bij Hackers,
  ook poort 5000 UPnP Universal Plug and Play.
  Kunnen jullie hier iets mee? Ik nl. geen idee om welk programma of het eventueel zou moeten gaan.
 • http://www.security.nl/article/7505

  Dit ism denk ik

  Gevonden met Google, had jij ook kunnen doen :lol:
 • [quote:c7f0b599f1="DJPeedee"]:oops: drie-dubbelpost. IE doet raar[/quote:c7f0b599f1]

  DJPeedee,
  Natuurlijk heb ik zelf ook gezocht via Google,maar ben geen oplossing tegengekomen, of heb ik niet het juiste artikel gelezen? Ik kom nl. nergens tegen hoe ik poort 5000 kan blokkeren. Ik heb nog maar een zestel programma's toestemming gegeven zoals OE, IE, NOD en nog een paar zaken waar niks loos mee is. Dus begrijp ik niet wat de veroorzaker kan zijn. Ik heb trouwens Microsoft Baseline Securety Analyzer nog gedraaid en die kwam met een zelfde soort melding over deze poort. Alleen die boob wel een 'oplossing'. Hun voorstel was (als ik het Engels goed begrepen heb) om de Windows Firewall in te schakelen. Dit heb ik gedaan en na controle had ik overal groene vinkjes. Dus OK. Maar ik dacht toch te weten dat het gebruik van twee virusscanners of firewalls nooit goed samen gaat? Zou dit dan de enoge oplossing wezen? Ik blijf het vreemd vinden dat je in ZA geen specifieke poorten open kunt zetten of juist kunt afsluiten.
  Heeft iemand nog en helder idee? dan hoor ik het graag.
 • Binnen zonealarm kun je bij program control en dan bij programs een en ander instellen Acess en Server, geef nu eens bij Sever overal een kruisje, dus zowel bij trusted als bij internet.
 • Pdexie, Ik blijf natuurlijk zelf ook zoeken, hoewel jou tip de oplossing bood, dus heb ik alles voorzien van een kruisje en net zolang gevogeld dat ik er achter kwam waar de oorzaak lag. Als ik bij Servers zowel bij Trusted als Internet een kruis zet bij Generic Host Process for Win32 service, dan is de foutmelding verdwenen. Gebeurt het wel vaker dat de instellingen bij Access en Server verschillend moeten zijn? Ik werk nog maar een paar dagen met ZA dus helemaal volgen doe ik het niet! Weet jij (of iemand anders) trouwens ook waarom ZA Nod32 niet 'ziet' als virusscanner?
 • Wat bedoel je met: Za ziet nod32 niet als antivirusscanner?

  Verder heb ik bij acces bij programma's die ik echt vertrouw 2 groene vinkjes en bij server 2 kruisjes.
  Vertrouw ik iets totaal niet dan krijgt dat programma over al een kruisje
  Bij send mail krijgt bij mij alles een kruisje (behalve de e-mail programma's uiteraard).

  Wil je firwall goed testen, doe dat dan bij www. grc.com en kies daar voor
  shields up.
 • Wat ik bedoel met Za ziet NOD32 niet is het volgende. Bij ZA klik ik de optie Antivirus Monitoring aan. Ik krijg dan de melding, -terwijl monitoring op ON staat- : There is no Antivirus running on your computer that Zone Labs can detect. Make sure you are running AV software.
  Dit, terwijl NOD32 toch duidelij actief is.
 • Och bedoedel je dat, dat komt dat zonealarm gewoon maar een paar antivirus pakketten kent, daar moet je je totaal geen zorgen over maken.
 • Bedankt voor je snelle reactie. Ik heb ondertussen bij server overal kruisjes gezet en op www.grc.com gekeken. Het enige wat ik daarvan begrijp is: congratiulations dus het zal wel goed wezen.
  Alleen dacht ik in mijn onschuld dat een programma als Generic Host enz. te vertrouwen was dus blijft het moeilijk om te onderkennen wat wel of niet vertrouwt is.
 • Aldoende leer je, zo heb ik het ook moeten leren.
  Wat ik gewoon doe is:programma's die ik echt vertrouw bij Acces zowel bij trusted als bijinternet een vinkje en bij Server zowel bij trusted als bij Internet een kruisje.
  Mocht iets niet werken dan weet je waar je het moet zoeken.

  Verder als je via www.grc.com (shields up) de test uitvoerd dan zie je welke poorten op stealth staan.

  Dus als je het goed gedaan hebt, zijn zowel bij de common ports als bij de All Service Port test staan al je poorten op stealth.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.