Vraag & Antwoord

Anders (software)

probleem met win98

Anoniem
Johnny321
18 antwoorden
 • De computer van de kinderen start sinds gisteren op in veilge modus. Ik kan dan echter verder niets meer, zelfs geen diagnoseprogramma. Zo nu en dan sluit hij zelfs meteen weer af na opstarten. Ik vermoed een virusachtig programma maar hoe maak ik dat ongedaan als ik niets op de computer kan. Normaal gesproken functioneert de computer in een netwerkje.
 • een dos virusscanner downloaden zoals:

  http://www.f-prot.com/download/home_user/

  kies hier de dos versie en zet die op een opstartdiskette vergeet trouwens niet ook de updates te downloaden en schrijfbeveiliging te activeren

  suc6
 • Ik weet hoe ikeen opstartdiskeete maak, maak hoe zet de virussoftware erbij?
 • als je de f-prot antivirus hebt gedownload als zip bestand pak je dat gewoon uit naar de bootdiskette als het goed is zal hier nog genoeg ruimte op zijn.

  voor de zekerheid wel even een nieuwe opstartdiskette maken hiervoor.

  als je nog problemen ondervind met het maken zeg het dan even dan maak ik een complete bootdiskette voor je die je kan downloaden van mijn site.
  suc6
 • Ik heb precies gedaan wat je zei maar kreeg bij het uitpakken van de zip file de melding dat de diskette vol was. Daardoor lijkt het me beter dat ik van je aanbod gebruik maak om van je eigen site te downlaoden. Heel hartelijk bedankt voor deze geboden oplossing.
 • is goed, heb even geduld moet hem even in elkaar draaien.
 • natuurlijk, ik ben allang blij dat je zo meedenkt en helpt. Overigens vraag ik me af hoe dit alles kon gebeuren ondanks virusscanner, firewall en vrijwel dagelijks gebruik van spybot en adaware, heb jij daar misschien een gedachte over?
 • Een andere optie voor een virusscanner op diskette is Stinger. Dit is een scanner die op één diskette past en wordt uitgebracht door McAfee. Tik in Google 'stinger' en je komt op de juiste plek om het te downloaden.
 • sorry dat het wat langer duurde maar je hebt i.p.v 1 drie diskettes nodig
  zorg dat ze geformatteerd zijn:
  download dan disk 1 van mijn site:

  www.xs4all.nl/~mkl96/bootdisk.zip

  gewoon uitpakken en op disk zetten


  op diskette 2 zet je

  www.xs4all.nl/~mkl96/sign.zip

  op diskette 3 zet je

  www.xs4all.nl/~mkl96/sign2.zip

  gewoon de zip bestanden uitpakken en naar diskette kopieren
  start de computer dan op met diskette 1 erin
  na een tijdje vraagt hij om sign.def stop dan diskette 2 erin
  na nog een tijdje vraagt hij om sign2.def stop dan diskette 3 erin
  na nog een tijdje vraagt hij om macro.def stop dan diskette 1 erin

  en als het goed is zal nu de virusscanner geladen zijn.

  de reden dat het 3 diskettes beslaat is dat het de meeste virussen kan herkennen en stinger van mcafee alleen een aantal veelvoorkomende.

  als je bij een stap twijfel hebt vraag het gerust of dat iets niet werkt

  suc6
 • [quote:ed2813d6a5]natuurlijk, ik ben allang blij dat je zo meedenkt en helpt. Overigens vraag ik me af hoe dit alles kon gebeuren ondanks virusscanner, firewall en vrijwel dagelijks gebruik van spybot en adaware, heb jij daar misschien een gedachte over?[/quote:ed2813d6a5]

  helemaal voorkomen kun je nooit wat je wel kan overwegen is firefox te installeren i.p.v internet explorer. firefox is namelijk beter beveiligd tegen zulke dingen.
 • Ik heb precies gedaan wat aangegeven is, na het draaien van de virusscanner gaf die aan dat er geen problemen waren. Ik ben dus nu weer net zo ver. Er is overigens wat meer regelmaat in het probleem gekomen. De eerste keer sluit de computer zichzelf gewoon af. De volgende keer opent hij in de veilege modus. De volgende keer sluit hij weer af, daarna weer veilige modus enz.enz.
 • Misschien geheugen brak?
  Download Memtest86

  Voer 'install.bat' uit, en doe een lege diskette in je diskette station.
  Dan de PC opnieuw opstarten vanaf de diskette, je geheugen wordt dan getest. (dit kan wel een paar uur duren).
  Als je na een paar minuten al allemaal foutmeldingen op het scherm ziet, weet je genoeg, en kun je de test wel afbreken.
  Dan moet je ff nieuw geheugen in (laten) zetten.
 • Hoe kan ik opstarten met een lege diskette erin, en bedoel je met install.bat de opstartdiskette?
 • Nee, download dat programma (op m'n link klikken), en in dat zip-bestand staat 'install.bat'. Deze moet je uitvoeren.
 • Het gaat fout wanneer ik er de blanco diskette in moet doen. Deze is geformateerd, maar wordt geweigerd
 • krijg je foutmelding? zo ja, wat voor eentje?
  Heb je al met andere diskette's geprobeerd?

  Het zou wel moeten werken.
 • eerst wel even de hele zipfile uitpakken dus niet install.bat starten vanuit de zip file. gewoon naar een willekeurige map
 • ik ga het vanavond nog een keer doen. Als ik het me goed herinner heb ik het als volgt gedaan: Alles uitgepakt op de diverse diskettes. Daarna alles uitgevoerd volgens de teksten op het scherm en uiteindelijk de eerste diskette weer met de tekst van macro of zoiets. Op een gegevn moment gaf de tekst aan dat de blanco diskette erin moest. Dat deed ik en toen kwam de melding in de trant van : Geen systeemdiskette of bestand of iets van dien aard.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.