Vraag & Antwoord

Anders (software)

Bestaat er software om.......

9 antwoorden
  • weet iemand of er software bestaat om iets wat je inspreekt op de computer direct te kunnen horen. Alvast bedankt
  • Welkom op het forum :wink: Wat bedoel je precies? Je kunt het geluid opnemen op je harde schijf en terugluisteren. Maar dat ligt zo voor de hand, dat zul je vast niet bedoelen. Op mijn werk gebruiken we proffesionele software en computers met randapparatuur om ingesproken geluid direkt te horen, maar dat is een super babyfoonfunktie.
  • Als je een microfoon aangesloten hebt op de bijpassende aansluiting van de pc, dan kun je Windows' sound-recorder gebruiken. Mogelijk speelt het geluids-deel van de pc het signaal van de microfoon direct door naar de luidsprekers, bij de juiste instellingen.
  • Als dat de bedoeling is, dan leent veel software zich daarvoor. Ik denk met name aan zg. wav-editors met opname/record mogelijkheid, bijv. Cooledit. Wel een koptelefoon gebruiken, om rondzingen te voorkomen.
  • [quote="Jank"]Welkom op het forum :wink: Wat bedoel je precies? Je kunt het geluid opnemen op je harde schijf en terugluisteren. Maar dat ligt zo voor de hand, dat zul je vast niet bedoelen. Op mijn werk gebruiken we proffesionele software en computers met randapparatuur om ingesproken geluid direkt te horen, maar dat is een super babyfoonfunktie.[/quote] Wat ik precies bedoel is stel ik zeg in de microfoon "hallo" dan wil ik tergelijke tijd ook "hallo" uit de boxjes horen komen.
  • Welke OS heb je? Je kan zelfs via volumeregeling-eigenschappen en geavanceerd de zaak zo instellen, dat het niet eens nodig zou zijn een programma te installeren. Eigelijk de optie die Jaap H ook al noemde.
  • Kan wel als je het goed instelt. Rondzingen/feedback zoals Jank zegt hoeft niet perse maar de kans is groot. Als je koptelefoon op zet heb je zoiezo geen last van rondzingen/feedback.
  • [quote="Jank"]Welke OS heb je? Je kan zelfs via volumeregeling-eigenschappen en geavanceerd de zaak zo instellen, dat het niet eens nodig zou zijn een programma te installeren. Eigelijk de optie die Jaap H ook al noemde.[/quote] Ik gebruik windows XP home en over dat instellen van de volumeregelaar zou je dat dan ff heel precies kunnen uitleggen wat ik dan moet doen.
  • In XP: configuratiescherm-geluid en spraak vervolgens naar eigenschappen en eventueel geavanceerd. Je moet microfoon aanvinken, dan komt er in de volumeregeling een schuif bij voor de microfooninstelling. Zo zou het moeten kunnen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.