Vraag & Antwoord

Anders (software)

Speciale movie-player > TV

Anoniem
stefanpack
8 antwoorden
 • Ik wil via een laptop bv SVCD's laten zien via TV-Out op de tv. Nu is het zo dat het beeld in programma's als WMP en DivX-player het beeld 'niet meesturen'. Volgens mij komt dat door dezelfde oorzaak waardoor je niet zomaar een screenshot kan maken van films, het lijkt dat alsof deze worden afgespeeld in een aparte 'laag' oid.

  Wie kent toevallig een player die mpeg's etc niet op die manier afspeelt en het beeld wel via TV-Out op de tv wordt weergegeven?

  [size=9:723d3196f7]Edit: Titel verduidelijkt[/size:723d3196f7]
 • bij nvidia kun je bij full screen video de secondary output kiezen. dan heb je met het gele stekkertje tog fullscreen beeld zelfs als je de film op de achtergrond draait. hij pakt alleen de film laag.

  succes

  ps voor subs moet je vobsub pakken
 • Het is een ATI-kaart, ik zal kijken of hierbij iets soortgelijks in te stellen is. Het gaat overigens om zelfgemaakte SVCD's met eigen materiaal (dus geen subs nodig).
 • Ik snap het probleem niet helemaal. Komt er nu wel beeld of helemaal niet?

  Wat voor TV-out wordt er gebruikt, S-Video of Composite?

  Je zou anders 's VLC Media Player of Zoomplayer kunnen gebruiken, maar ik denk ook dat je het e.e.a. softwarematig moet instellen m.b.t. de grafische chip.

  http://www.videolan.org/vlc/
 • [quote:c1bab31773="Obi-wan-kenobi"]Ik snap het probleem niet helemaal. Komt er nu wel beeld of helemaal niet?[/quote:c1bab31773]
  Op de plaats waar het beeld op de tv zou moeten verschijnen, in de player dus, is het zwart. Op de laptop wordt het wel normaal weergegeven.
  [quote:c1bab31773="Obi-wan-kenobi"]Wat voor TV-out wordt er gebruikt, S-Video of Composite?[/quote:c1bab31773]
  S-Video

  Bedankt voor de tips.
 • [quote:0dd58f7477="stefanpack"]
  Op de plaats waar het beeld op de tv zou moeten verschijnen, in de player dus, is het zwart. Op de laptop wordt het wel normaal weergegeven.
  [/quote:0dd58f7477]
  En hoe zit dat met andere formaten, zoals DVD en DivX/XviD? Krijg je die wel te zien op de TV?
 • Ik heb er ondertussen weer naar gekeken en ook deze formaten 'komen er niet door'.

  Het lijkt me dat er toch wel meer mensen tegen dit probleem moeten zijn aangelopen, of via een laptop een svcd hebben laten zien op tv?
 • Als ik filmpjes wil afspelen via mn laptop naar de tv moet ik eerst een schuifje terug zetten.
  Ga naar eigenschappen voor beeldscherm dooe bijvoorbeeld rechtermuisknop op je bureaublad en dan te kiezen voor eigenschappen.
  Ga naar tab instellingen en kies daar voor geavanceerd. Dan kom je in een nieuw scherm en daar kies je voor tabje probleem oplossen.
  Daar zie je een balk voor hardwareversnelling, als je die terug zet totdat deze zegt: Alle direct draw 3d ……..
  Ik kan dan de filmpjes op mn tv krijgen.
  Hopelijk werkt het ook bij jou.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.