Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook 2003

Anoniem
praatpaal
5 antwoorden
 • Sommige mensen gebruiken niet-Microsoft e-mailclients zoals The Bat!, Eudora, Mozilla, enz. omdat dit veiliger dan Outlook en Outlook Express is.

  Is Outlook 2003 nu veiliger en beter geworden dan de vorige versies?
 • Wat versta jij onder 'Veiliger dan Outlook Express' ? Waar maak je dat uit op? Outlook 2003 is wel beter geworden dan zijn voorganger. Er zitten een hoop nieuw nuttige functies in. En ja, net als met zoveel Microsoft software zal deze ook wel weer 'veiliger' zijn dan zijn voorganger.
 • Er wordt gezegd dat Outlook en Outlook Express gemakkelijker door virussen besmet kunnen worden dan Niet-Microsoft e-mailclients.
  Is dat zo?

  Is Outlook 2003 nu wel veiliger?
 • [quote:c50aecca87="Computerfreaky"]Er wordt gezegd dat Outlook en Outlook Express gemakkelijker door virussen besmet kunnen worden dan Niet-Microsoft e-mailclients.
  Is dat zo?

  Is Outlook 2003 nu wel veiliger?[/quote:c50aecca87]
  Voor mail clients is de veiligheid het meest afhankelijk van de gebruiker zelf.

  Ik kan we een bug herinneren in O(E?) waarin de extensie van een attachement werd gefaked. Als je dacht dat je een plaatje opende werd een een stuk uitvoerbare code uitgevoerd, waardoor het zichzelf doorstuurde naar iedereen in het adresboek. Dergelijke bugs werden flink uitegebuit, als er zo'n bug in bijvoorbeeld Mozilla Thunderbird zou zijn, zou deze geen 'hit' worden aangezien de mails zouden stranden bij O(E) machines die er niet gevoelig voor waren. Het gebruik van 'alternatieve' (zo moeten we het tegenwoordig noemen) software loont dus misschien wel kwa veiligheid. Het is alleen een beetje glazen bol werk, wanneer verschijnt er een bug in welke mail client.
 • Er zijn virussen die via het adresboek van een mailclient verspreid kunnen worden. Hierdoor kunnen PC's van mensen die in het adresboek staan besmet worden.
  Bij sommige e-mailclients kun je voorkomen dat er via het adresboek virussen verspreid kunnen worden. Kan dat ook bij Outlook 2003 en hoe doe je dat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.