Vraag & Antwoord

Anders (software)

Format c: mislukt

Anoniem
MichielPH
5 antwoorden
 • Ik wil mijn computer eens lekker schoonmaken. Tot mijn vebazing lukt opeens format c: niet meer. Ik krijg de vraag of ik het zeker weet en als ik dan de "J" doe en "enter" gaat ie weer gewoon naar "c:>"…er gebeurt nix.
  Ik heb de harde schijf met partition magic opgedeeld in een c en een d schijf, en voor zover ik mij kan herinneren gaf dit nooit problemen (ook niet bij eerdere computers)…..raar dus. Iemand suggesties?
  (n.b. ik gebruik w98, en ben via opstarten in dos naar de format gegaan)
 • Dat kan natuurlijk niet, je wilt formateren, format c, en je start in DOS op, die zich ook op c bevindt. Is te vergelijken met het afzagen van een boomtak terwijl je zelf op het uiteinde van die tak zit zit. Een vorige keer dat het wel lukte was het misschien een andere partitie?
  Je zal voor deze actie moeten opstarten met een opstartdiskette.
 • *lol*…zo zaag ik altijd takken af :P
  Het klinkt wel logisch, maar het staat mij niet bij dat ik de vorige keren van een flop moest starten om te kunnen formatteren. Zou ik dan toch last van Korsakov krijgen?
  Zal het komend weekend gaan proberen, dan heb ik weer tijd, merci.
 • Huh?
  Gaat het over Win 98?
  Je kunt toch gewoon formatteren als je DOS in het geheugen hebt geladen?
  Op een standaard Win 98 opstartdiskette staat niet eens format.com
  Voor zover ik weet start je op in DOS safe mode en geeft je de commando's zoals TS aangeeft, de enter na J is niet eens nodig toch?
  Tis voor mij ook al even terug in de tijd dus correct me if I'm wrong
 • [quote:bb576f192a]Voor zover ik weet start je op in DOS safe mode en geeft je de commando's zoals TS aangeeft, de enter na J is niet eens nodig toch?
  Tis voor mij ook al even terug in de tijd dus correct me if I'm wrong[/quote:bb576f192a]

  Dat dacht ik dus ook, maar het werkte niet, net nog even geprobeerd. Vervolgens format.com naar opstart disscette gecopieërd, opgestart en toen vanaf a. Moest wel nog even na de J op enter drukken, maar nu loopt de format eindelijk.
  Toch weet ik 99% zeker dat ik dit nooit eerder heb hoeven doen…snap het niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.