Vraag & Antwoord

Anders (software)

Gezocht programma om audiofragment in stukken te hakken

7 antwoorden
  • Ik heb een audiofragment van ruim 2 uur en wil deze in stukken hakken (tijden zijn al genoteerd) zodat je op een cd van het ene stuk naar het andere stuk kan gaan. Ik heb Cool Edit pro 2.0. gedownload maar kom niet uit dat programma. Zijn er gebruiksvriendelijke alternatieven?
  • Voor eenmalig gebruik kun je ook een shareware proberen. Kijk hier even rond: http://www.2haveit.com/category.php?cat=Audio typ rechts boven: splitter
  • Als je de audio-cd brand met Nero, kan je de propperties opvragen en splitpoints aanmaken, Nero maakt er dan afzonderlijke tracks van.
  • [quote:87c0741dd7="Venzent"]Als je de audio-cd brand met Nero, kan je de propperties opvragen en splitpoints aanmaken, Nero maakt er dan afzonderlijke tracks van.[/quote:87c0741dd7] En dan kan je het makkelijk qua tijd instellen waar die spit moet? Het is wel dat het gehele bestand groter is dan voor 1 cd.
  • [quote:171dc9098d="martwout"][quote:171dc9098d="Venzent"]Als je de audio-cd brand met Nero, kan je de propperties opvragen en splitpoints aanmaken, Nero maakt er dan afzonderlijke tracks van.[/quote:171dc9098d] En dan kan je het makkelijk qua tijd instellen waar die spit moet? Het is wel dat het gehele bestand groter is dan voor 1 cd.[/quote:171dc9098d] De splitpoints plaats je grafisch, je ziet dus de track als grafiek en dan zie je in 1 oogopslag waar de stiltes zijn, je kan op dit punt ook in- en uitzoomen en om te controleren kan je afspelen. Mbt de 2 cd's. Je laadt het bestand in, maakt de splitpoints aan en drukt op Ok, je krijgt dan alle tracjs afzonderlijk van elkaar te zien, vervolgens selecteer je alle tracks, gaat naar de propperties en verwijdert de 2 seconden pauze die standaard tussen de tracks gezet worden, vervolegns verwijder je van onderaf aan het aantal tyracks dat je niet op je eerste cd wilt, na het barnden verijder je de tracks die je al gebrand hebt en brand alleen die op de 2e cd.
  • [quote:e4e31cb53e="Falconetti"]Voor eenmalig gebruik kun je ook een shareware proberen. Kijk hier even rond: http://www.2haveit.com/category.php?cat=Audio typ rechts boven: splitter[/quote:e4e31cb53e] Ik heb daar wave breaker als trial gepakt en dit programma was precies wat ik moest hebben. Erg gebruiksvriendelijk en na wat merge en splitten (bij sommige fragmenten) heb ik nu het precies geknipt zoals het moet zijn. Bedankt voor de hulp.
  • Hoi Martwout, Goed dat je iets kon gebruiken. Ik heb wel eens de Nero Wave Editor gebruikt maar ik deed dit om korte stukjes uit een lied te halen. Deze gebruikte ik voor een Power Point presentatie (PPS). grtz Falco

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.