Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Davimusic niet te draaien onder WIN 2000 en WIN XP

Anoniem
Peter Vooges
9 antwoorden
 • Ik bezit Davimusic 98. Draai dit momenteel onder WIN 98.
  Onder zowel XP als 2000 blijkt dit programma niet te draaien. Kennen meer mensen dit probleem?
  Heb zitten denken aan het exporteren van de databestanden naar een nprogramma, dat wel werkt onder genoemde Windows. Maar welk programma ondersteunt ldb-bestanden?

  Davilex geeft geen ondersteuning, daar het produkt al langer dan 6 maanden op de markt is. Behoudens upgrade naar versie 8.02 en het uitbrengen van Davimusic 99 heeft de firma geen enkel initiatief getoond naar gebruikers van de oudere versies. Reageren op email is onbekend, maar toen ik destijds via Davilex mijn versie 97 kon ophogen naar 98, tegen bijbetaling, toen reageerden ze wel vlot.

  En om eem hele nieuwe database op te zetten in een ander progje, al was het maar Acces, is wel wat veel van het goede, het gaat om duizenden titels, met een boel bijkomende informatie.
 • Naar mijn weten kun je de database van Davi Music omzetten naar Access. De ondersteuning van Davilex is zwaar klote. Er zijn meer 'programma's van hun die niet draaien onder XP. En ze doen er verder geen ruk aan, niet te geloven.
  Dus zoek even naar de export functie in het programma. Als het goed is kun je naar ldb bestanden exporteren en deze inlezen in Access.
 • Had ook dit probleem maar als je de volgende actie uitvoert werkt davi waarschijnlijk wel. In ieder geval bij mij wel.

  C:\Windows\repair\autoexec.nt naar C:\Windows\system32 kopieëren

  Succes
 • Vergeet heel dat davilex verhaal en kijk eens of music label 2004 wat voor je is.

  http://www.codeaero.com/
 • Bij mij draaide DaviMusic97 wel onder XP, zonder aanpassingen.
  Misschien dat dat ene jaar net wat verschil maakt.
  Ik ben onlangs trouwens overgegaan op Orange CD catalog ( http://www.firetongue.com )
  Een stuk moderner met behoorlijk veel opties, waaronder redelijk veel exporteer opties. Ik kon mijn davilex bestanden niet importeren, maar dit programma haalt de info uit een CDDB op internet, met eventueel een hoesje op miniformaat erbij. Dus en kwestie van de CD plaatsen en even wachten. Scheelt en hoop tikwerk.
  Een aanrader als je wil veranderen.
 • Hier het zelfde probleem. Ik heb het wel draaiende gehad onder XP. Maar na een herinstallatie van XP was het over met de pret.
  Ben nu bezig met Music Collector.
  http://www.collectorz.com/music/
  Goed programma, kwestie van een CD erin en mbv een wizard leg je in een mum van een tijd weer een complete en uitgebreide collectie aan.
  Succes. :wink:
 • En toch vind ik zelf music label 2004 de mooiste, de beste en de overzichtelijkste.

  http://www.codeaero.com/

  http://www.codeaero.com/images/mlss1.gif

  http://www.codeaero.com/images/mlss2.gif

  http://www.codeaero.com/images/mlss3.gif
 • [quote:1607aa3fc2="PC1"]Had ook dit probleem maar als je de volgende actie uitvoert werkt davi waarschijnlijk wel. In ieder geval bij mij wel.

  C:\Windows\repair\autoexec.nt naar C:\Windows\system32 kopieëren

  Succes[/quote:1607aa3fc2]

  Hoe bedoel je? Ik neem aan niet de hele eerste stuk vanaf C: te kopieren. Alleen vanaf repair. Of zie ik het nu verkeerd?
 • Heb ondertussen auroexec gecopieerd, maar er stond al een dergelijk bestand in deze map?!
  Dit alles zonder resultaat, helaas.
  Ik voorlopig terug naar WIN 98.
  Bedankt voor de reakties en alternatieven, die genoemd zijn.
  Ik twijfel niet aan de funktionaliteit van diverse programma's. Maar ik zie mij voorlopig niet ettelijke duizenden titles opnieuw invoeren. En het impoprteren in Acces is een optie, maar een eerste poging levert slechts een gedeeltelijke database op, of alleen artiesten, of alleen titels, met in de overige kolommen ID nummers of referentienummers.
  Mocht er onder jullie zijn, die Davimusic 97 hebben, dan houd ik mij aanbevolen. Ik heb deze ooit gehad en of ingeruild of weggeven, nadat ik via Davilex tegen betaling de versie 98 heb aangeschaft, als zijnde upgrade van 97.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.