Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

firewall vraagt om dubbele bevestiging na installeren japans

Falconetti
5 antwoorden
 • Ik weet niet of het onderwerp duidelijk is…ben bang van niet, maar ik ga nu proberen het probleem uit te leggen…

  Een tijdje terug ontving ik mailtjes van iemand die thuis werkte met een 'japanse' outlook e.d. Telkens als ik een mailtje van deze persoon opende, vroeg Outlook Express mij de japanse taal te installeren. Om van het gezeur af te zijn, heb ik dat gedaan…had ik het maar niet gedaan! Want het volgende is het geval! Telkens als ik met een programma verbinding maak met internet, vraagt mijn firewall (zonealarm) twee keer achtereen of het programma verbinding mag maken. Eerder was dit maar één keer. Het maakt niet uit bij welk programma, kan zijn bij MSN, maar net zo goed bij Outlook Express of Internet Explorer. Ik wil heel graag het installeren van het japans ongedaan maken, maar ik weet niet waar te zoeken. Misschien moet ik iets verwijderen uit het register, maar helaas…omdat ik niet weet waar ik naar moet zoeken, kan ik het ook niet vinden :(

  Oh ja, beide 'boodschappen' van zonealarm zijn identiek.

  (er is mij al een keer het advies gegeven om te kijken bij software en dan verwijderen, maar daar staat ie niet bij :( )
 • Je schrijft dat je Japans hebt geïnstalleerd, maar wat?
  Ik vraag dit omdat ik heb op de PC ook verschillende talen maar dit is als extra toegevoegd.
  In jou geval is IETS dat verbinding wil maken met internet.
  Je schrijft dat ZA een melding geeft. Daar staat toch exact welke (naam) programma verbinding wil maken.
  De eenvoudigste manier, in geval dat je soms deze programma nog wil gebruiken, is: verwijder deze programma uit je opstart groep. Dan start programma toch niet op. Gebeurd dat toch dan heb je spyware op de PC.


  grtz
  Falco
 • Hoi,

  Ik heb de japanse taal geinstalleerd met de cd's van ms office. Duidelijker kan ik het niet zeggen.

  Zonealarm vraagt om toestemming bij het programma waarmee ik internet op wil. Even voor alle duidelijkheid, ik heb geen directe verbinding met internet zodra ik mijn pc aan zet. Ik heb mijn adsl zo ingesteld dat ik altijd in moet bellen (iets wat ik zelf wil en prettig vind). Dus programma's uit mijn opstartgroep verwijderen heeft geen zin.
  Ga ik met IE het net op, dan vraagt hij twee keer of IE verbinding mag maken. Ga ik met MSN het net op, dan vraagt hij hiervoor ook twee keer of MSN verbinding mag maken. Beide keren vraagt hij toestemming voor hetzelfde programma! (ik bedoel: bij programma staat beide keren hetzelfde)

  Hoop dat het zo duidelijker is? Ik weet even niet hoe ik het anders moet omschrijven. Het enige wat ik wil weten is hoe ik de installatie van de japanse taal bij office ongedaan kan maken zodat ZA nog maar één keer de vraag blijft stellen.

  En als dat niet mogelijk is: hoe kan ik ZA dan zo ver krijgen dat hij nog maar één keer toestemming vraagt…
 • Moio,

  De installatie van Japans is nu duidelijk.
  Welke OS gebruik je? Het is voor mij vreemd dat de nieuwe ‘language pack’ niet in je software lijst voorkomt. Bij mij is dat wel het geval.
  Talen worden in het mapje ‘Proof’ geïnstalleerd.

  Dat is normaal dat ZA om toestemming vraagt. In het algemeen bij een firewall je stelt sommige programma’s zo in dat de firewall dit onthoudt. Dus bijv. IE of OE of anders. Dan vraagt de firewall niet iedere keer om toestemming.
  In jou geval is het dus niet de Japanse taal van Office dat om toestemming vraagt.
  Ik heb ooit ZA gebruikt maar dat is lang geleden. Je moet even zoeken wat je moet aanvinken zodat ZA onthoudt welk programma wel en/of welke niet op internet mag. Dan krijg je niet steeds opnieuw de vraag om toestemming.
 • Hoi,

  Tnx voor je reactie. Dat het gebruikelijk is dat ZA om toestemming vraagt, weet ik. Ik gebruik het al een aantal jaren. Ook ben ik bekend met het fenomeen hoe je ZA in kunt stellen. Maar ik geef weinig programma's definitieve toestemming om zo de spyware e.d. in de gaten te houden. Pas had ik ook een vervelende te pakken en als ik IE de volledige toestemming gegeven zou hebben, zou ik verscheidene keren een vervelende popup hebben gekregen. Door IE geen volledige toestemming te geven, ben ik op een eenvoudige manier achter de oorzaak gekomen.

  Ik gebruik XP home edition.

  Ik heb mijn pc de opdracht gegeven te zoeken naar Proof. Hij vindt er twee… Eentje staan waarschijnlijk de woorden in opgeslagen die ik heb toegevoegd aan de spellingscontrole. De ander staan dingen die abracadabra zijn voor mij… In deze 'proof' staat ook een map met de naam 1043.

  Hoop dat we eruit komen, zo niet…dan niet… :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.