Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

[Excel] Formule -> celverwijzing wordt als string gezien

911
2 antwoorden
  • Probleempje. Ik wil graag uit een bestand met zo'n 1.300 (!) werkbladen de waarde uit een bepaalde cel als lijst weergeven. Nu is het niet zo moeilijk om die celverwijzingen in elkaar de bakken:[code:1:befde9da24]=TEKST.SAMENVOEGEN("=Sheet!";A2;"A7")[/code:1:befde9da24]… waarbij A7 de cel is waarvan ik de waarde in de lijst wil hebben en A2 verwijst naar een kolom met oplopende nummers van 1 t/m 1300.

    Het resultaat is dat ik als resultaat van de formule (uiteraard) een string krijg zoals[code:1:befde9da24]=Sheet!1A7[/code:1:befde9da24]Probleem is dat ik niet geïnteresseerd ben in de string, maar in de waarde waarnaar de string verwijst. Het juiste resultaat zie ik als ik doe alsof ik de string wil bewerken en, zonder iets te wijzigen, ENTER geef. Dan wordt de betreffende waarde getoond. Alleen 1.300 keer F2 gevolgd door ENTER, daar heb ik elke maand niet zo veel zin in.

    Iemand een oplossing?
  • =INDIRECT("Blad"&A2&"!a7")

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.