Vraag & Antwoord

Anders (software)

Help, na format foto's kwijt op harde schijf

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb 2 schijfen, deze waren verdeelt over een aantal partities: c,d,e,f,g

  schijf 1: c,e,f
  schijf 2: d,g

  Tijdens het opnieuw installeren van windows xp heb ik de partities op schijf 1 verwijderd en opnieuw ingedeeld (wel bijna hetzelfde).

  De data op schijf d is opeens verdwenen en de data op de f staat er nog… op een een of andere manier was dit in het scherm omgedraaid…

  Is er een manier om dit ongedaan te maken, (er stonden 7000 foto's op.. :( ) Kunnen deze nog terug gehaald worden?? (of op z'n minst een gedeelte?? ).

  Helaas is er wel het een en ander al op de partitie neergezet…
 • Probeer het eerst met de standaard recovery software, zoals PC inspector file recovery, kijk even hier: http://www.download.com/3120-20_4-0.html?qt=recovery&tg=dl-2001&search.x=24&search.y=12
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=857565&highlight=#857565 <<< hier staan nog meer tips inzake terughalen van data :)
 • ok dat lijkt op het eerste gezicht niet te werken… er worden geen ( wel wat maar niet wat ik zoek) bestanden gevonden….
 • [quote:459bb6e96f="Pistolenpaul"]ok dat lijkt op het eerste gezicht niet te werken… er worden geen ( wel wat maar niet wat ik zoek) bestanden gevonden….[/quote:459bb6e96f].
  dit progg moet je nemen ontrack easyrecovery 6.3 :lol:
 • Ik vind dit maar een raar verhaal: Als je partities op schijf 1 verwijderd kan er van schijf 2 niet iets verdwijnen.
  Wat er wel kan gebeuren is dat partities eventueel een andere letter krijgen doordat er gerommeld word met logische stations of zo. Het is heel simpel: of je hebt bestanden op 2e schijf verwijderd door wat voor opdracht dan ook voor schijf 2. Zo niet moeten ze er nog opstaan desnoods onder een nieuwe partitieletter. Maar door schijf 1 te veranderen kun je geen bestanden op schijf 2 kwijtraken.
 • jep.. ik weet het h.enk

  Ik snap er ook niets van..
  Ik doe dit al tijden zo, en altijd ging het goed..

  Na de installatie was het zo dat er iets aan de drive letters veranderd was.. ( maar dat zegt niet, ik verander ze via deze computer, beheer)

  Ik ga vanavond nog het programma van Plextor proberen..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.