Vraag & Antwoord

Anders (software)

Programma's camcorder als webcam met USB

Anoniem
Lolibu
7 antwoorden
 • Hey!
  Ik heb een digitale filmcamera, een JVC GR-D53e, die je ook als webcam kunt gebruiken. Wanneer ik echter de usb-kabel gebruik, wordt de webcamfunctie van m'n camera niet ondersteund door bijv. msn of photoshop. Volgens een helpdesk-medewerker zou Netmeeting die functie WEL ondersteunen met USB, maar aangezien ik windows xp heb, lukt het niet om Netmeeting te installeren. Met een DV-kabel zou m'n camera door alle programma's ondersteund worden, maar die heb ik niet.

  Mijn vraag dus: Weet iemand een programma waarmee je web-cam gesprekken kunt voeren, vergelijkbaar aan Netmeeting, dat draait op windows xp en de webcamfunctie via een usb-kabel ondersteund?
 • MSN Messenger! 8) :wink:

  [EDIT] niet goed gelezen zie ik net… sorry.. :oops:

  toch raar dat dat niet wil, ik heb zelf ook een webcam op de USB poort aangesloten en dat werkt (nu wel weer :D ) probleemloos…
 • Ik heb de helpdesk gebeld van JVC en die zeiden dat het niet kon, alleen met DV-kabel…. mesn tenminste… maar als netmeeting wel met usb kan… dan moet een ander programma dat toch ook wel kunnen lijkt me… Kut ook dat windows xp en Netmeeting niet samen gaan :evil:
 • netmeeting zit (weleens waar een beetje verstopt) standaard in win XP:

  Program Files>>Netmeeting>>conf.exe
 • Hey, thanx, heb 'm gevonden… Alleen bij netmeeting kan ik bij "ik wil het volgende aparaat gebruiken om beelden uit te zenden" (oid) ook mijn camera niet selecteren :cry: Terwijl die man van de helpdesk toch echt zei dat netmeeting 'm ondersteunde :x
 • Ehm, foutje… Ik kan hem nu WEL selecteren, maar hij geeft alleen blauw scherm… *zucht*
 • en op je camera ook de optie aangezet? (bij mij stond ie altijd automatisch op bestanden ovedragen via usb) en dat moes je veranderen in pc camera. het is wel complet andere maar het gaat om het principe :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.