Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Norton Ghost Uitleg gevraagd..

AmezorC
9 antwoorden
 • Ik heb een enigzins klein probleempje met Norton Ghost. Ik begrijp de opzet van het programma niet helemaal. Ik wil graag een backup maken van m'n harddisk van m'n laptop. Deze is niet meer uitgerust met een floppydrive. De harddisk is ong. 55 Gb groot. Maar als ik backup maken aangeef en het menu doorloop wordt mij duidelijk dat ik eerst een opstart diskette moet maken. Dit is dus niet mogelijk.

  Ik beschik wel over een DVD brander maar ook dit lijkt geen zin te hebben. De image word als ik het goed begrijp 26 Gb. groot.

  Dus mijn vragen zijn:

  Kan ik een backup maken met Norton Ghost?
  Hoe doe ik dat zonder A schijf/diskettestation?
  En wordt de image 26 gb groot?

  Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen
 • Je hdd is 55 gig groot.. wanneer je hier een image van maakt, zal je waarschijnlijk een image krijgen ter grote van de data die op je Hdd staat. (de ruimte die je niet gebruikt word ook niet in de image meegenomen.. lijkt me logisch) Heeft je Laptop wel een cd, dan kan je een bootcd gebruiken met Norton Ghost erop.. Tevens vraag ik me af.. waar wil jij die image opslaan.. dit gaat niet lukken op de hdd waar je de image op wilt maken. Dus je moet ervoor zorgen dat je die image weg kan schrijven.. bv op een externe (usb) hdd.
 • Ik heb zo nodig wel een externe usb hdd. Maar wat bedoel je met die bootdisk?
 • Je kunt een cd branden die bootable is en daar ghost.exe op hebben staan. Vind je dit te lastig om te maken, dan kun je ook een usb floppy drive aanschaffen (altijd handig, maar tegenwoordig zo goed als overbodig) om zo toch een Ghost boot floppy te maken. Kijk voor het maken van een bootable cd maar verder op dit forum, zoek op universal boot disc o.i.d. De dvd brander kan gebruikt worden om dvd's mee te branden die elk een deel van de image bevatten (spanned image), is wel een relatief langdurige kwestie; een externe harde schijf heeft misschien de voorkeur.
 • normaal is de orginele versie van norton toch bootable of praat ik nu onzin.. en anders zijn er meer wegen naar rome..
 • [quote:67e428a6ea="altec"]Ik heb zo nodig wel een externe usb hdd. Maar wat bedoel je met die bootdisk?[/quote:67e428a6ea]
  Bekijk eens options external storage driver settings.
  Zelf heb ik external HD via firewire aangesloten. En maak backups van de aanwezige patities op HD van mijn PC. Eerdere pogingen op oudere PC met usb gaf wel problemen. Lees Help hierover goed. Indien ghost op HD is geïnstalleerd kun je backup maken zonder bootdisk. Eventueel terugzetten kan ook. Maar alleen als je dus nog in windows kun starten en en daarna ghost v.a. HD.
 • Of je gebruikt een tool zoals Partition Magic (of iets dergelijks)
  om je huidige disk op te splitsen in 2 partities.
  Laat die 2e partitie FAT32 en gebruik deze ruimte om
  Ghost te draaien en hier het *.gho bestand te bewaren.
 • Wat jij voorstelt is alleen van nut als je partitie met bijv. windows crasht. Maar de "Charme" van ghost is denk ik nu juist dat je ook kunt hetstellen als hele disk aan gort is. Persoonlijk vind ik het heel verstandig dergelijke backups buiten de pc op te slaan ( dus niet op 2e interne HD [hoewel natuurlijk beter dan niets]) en ze in brandvrije kast te leggen. Maar ik ben misschien wel extreem voorzichtig sinds ik ooit een de bliksem in het spul gehad heb.
 • Hier kun je de bestanden en uitleg voor een bootable cd ophalen.Werkt denk ik ook voor een dvd brander of vergis ik mij?

  http://users.pandora.be/satcp/ghostresq01.htm

  Hier vindt je een handleiding voor het maken van de backup,bestaat uit 3 delen,het gedeelte voor de diskette is dus niet van toepassing voor jou.

  http://www.breekpunt.nl/artikel.asp?id=290

  Hier nog een handleiding (maar die heb ik nog niet gelezen)met andere leuke stuff.

  http://www.rsellis.nl/


  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.