Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Lame en Mp3 met Audiograbber

HankPiano
4 antwoorden
 • Op het gebied van Mp3 ben ik niet een kenner, toevallig las ik in de laatste Chip iets over de Lame-encoder die je in combinatie met Audiograbber kon gebruiken. Dat heb ik dus gedaan, van een pianostuk van 2'51 min. eerst alleen met Audiograbber (1.83) een Mp3 gemaakt, toen eentje met Lame, nadat ik de instellingen in Audiograbber aangepast had.

  Wat me opvalt is dat de Mp3 van Audiograbber 1.216Mb. is terwijl de Mp3 met toevoeging van de Lame-encoder 2.794Mb. is, nogal een verschil voor een Mp3! Als ik die twee pianostukken achter elkaar beluister vind ik het moeilijk om een verschil in kwaliteit te horen. Misschien die met Lame iets gedifferentiëerder…..

  Weet iemand hier hoe dat precies zit met Lame, en met die bestandsgrootte in relatie tot kwaliteitsverhouding?
 • heb het zelf op dit moment niet geïnstalleerd maar ik dacht te herinneren dat audiograbber de winlame-encoder gebruikt als die geïnstalleerd is.

  verschillende bestandsgrootte: ik vermoed dat je beide keren een verschillende bitratio (kbps) hebt gebruikt. naarmate die hoger is is het uiteindelijke bestand groter.
  minimale bitrate voor ± cd-kwaliteit is 128.
 • Hartelijk dank voor je antwoord, Derk, ik begin het te begrijpen :roll: .
  Audiograbber maakt idd gebruik van de Lame-encoder, bij de Mp3-settings heb ik 'External Encoder' aangevinkt, vervolgens de plaats aangegeven waar ik Lame geparkeerd heb ('t is een stand-alone tooltje) en bij 'Predifined Arguments' staat nu: 'Lame 128Kbit/s Joint Stereo'.

  Betekent dit dat de Mp3-rips die Audiograbber zónder Lame maakt niet stereo zijn (dit i.v.m. het verschil in bestandsgrootte) of betekent het alleen maar dat die stereo van mindere kwaliteit is? Ik heb het resultaat n.l. alleen nog maar kunnen beluisteren op m'n pc-speakertjes en die zijn absoluut niet meer dan 'functioneel', dus zoals gezegd, ik heb moeite om het verschil te horen.
 • in de map waar audigrabber staat , heb ik neergezet

  lame_enc.dll grote 648 Kb datum 14-01-2004 06:00

  deze is is dan in audiograbber te kiezen onder de MP3 knop
  en er staat dan dit
  LameEnc DLL version 1.32 ,(14/1/2004) Engine 3.96

  hij wordt dan als een interne decoder gebruikt en erzijn dan een hele boel dingen in te stellen
  zoals constant bitrate variablele bitrate.
  Encodeer bits van 32 tot 320 Kbits sec
  Quality setiings waaronder de Stereo modes


  de lame encoder is bij audiograbber af te halen
  http://www.audiograbber.nl/lame-3.95.1.zip


  en winlame is een andere bouwer die ook de lame_enc encoder gebruikt.
  http://winlame.sourceforge.net/
  zoals altijd blijven er verschillen bestaan tussen mensen welke de ene beter vinden als de andere, zoals denk ik ook alle mensen een ander gehoor hebben.
  Peter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.