Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

ghost cd maken die kan booten in dos.

None
9 antwoorden
 • Ik wil graag een bakckup maken van m'n c-schijf, alleen heb ik [u:e3e50cf06f]geen[/u:e3e50cf06f] diskettestation. Als ik een opstart cd maak met de win98 opstart flop dan geeft die bij het opstarten van ghost in dos aan dat er niet genoeg geheugen aanwezig is.

  Gebruik ik de bestanden van de flop die door de wizard van ghost gemaakt zijn dan werkt dit ook niet. (de cd start niet op..)

  Hoe kan ik nu een cd maken die opstart in dos en dat ik daarvandaan ghost kan starten. En dan een backup kan maken naar een andere harde schijf.

  Dit moet dus ook zo kunnen dat ik hiermee de image terug kan zetten met ghost.

  Of is het mogelijk om in windows zelf de image te maken ( ik dacht het niet omdat je dan problemen kreeg met bestanden die nog open zouden staan…)
 • Het probleem is namelijk dat je config.sys moet wijzigen en eventueel ook gaan gochelen met emm386.exe om maximaal basisgeheugen te hebben. Trouwens heb je gekeken hoe die windows 98 boot-floppy image eruit ziet van binnen (natuurlijk met een juist programmaatje zoals winimage), want je moet de config.sys als volgt wijzigen:

  device=himem.sys /numhandles=128 /testmem:off
  device=emm386.exe X=B800-C7FF I=C800-EFFF I=B000-B7FF RAM M3 A=64 H=128 D=256 AUTO NOTR
  devicehigh=oakcdrom.SYS /D:mscd001
  fileshigh=80
  buffershigh=10
  fcbshigh=1,0
  dos=high,umb
  stackshigh=9,256
  lastdrivehigh=z

  even wat uitleg m.b.t. config.sys: die oakcdrom.sys moet je natuurlijk wizigen naar de naam van jouw versie van je cdrom-driver en controleer of himem.sys en emm386.exe in de root-directory staat van je floppy-image. De bovenstaande instellingen zijn bedoeld om zoveel mogelijk lager basisgeheugen vrij te krijgen en ook gelijktijdig XMS en EMS-geheugen.

  de autoexec.bat als volgt:

  set path=a:\
  LH mouse.com
  LH smartdrv.exe 8192 8192
  LH mscdex.exe /D:mscd001 /L:z

  Idem als bij config.sys: mouse.com is facultatief, maar dan kan je tenminste onder ghost gebruik maken van je muis. Zorg er voor dat smartdrv.exe en mscdex.exe aanwezig zijn. Door achter smartdrv.exe 8192 8192 te zetten zet je extra lees/schrijfbuffer aan van 8 MB waardoor ghosten sneller gaat en bij set path= mag je zelf invullen waar naar toe gewezen mag worden (hier heb ik gewoon dus verwezen naar de root van je denkbeeldige A: schijf, want bij het branden van je opstartbare CD wordt je CD automatisch de a: schijf).

  Bij mij werken de bovenstaande instellingen perfect: wel heb ik gebruik gemaakt van een virtuele 2.88 MB floppy-image met ghost geintegreerd in de floppy-image.
 • :) :o wow.. . . . .

  Ok. . . . . dit moet ik rustig doornemen….

  Ik zag trouwens dat we de 2003 versie hadden…..
  En volgens mij kon deze iets aanmaken waardoor deze windows liet herstarten en vanzelf in dos ghost zou moeten starten..

  Het verhaal van jou zal zeker kloppen… Maar man… dat ziet er wel een beetje boel moeilijk uit…
 • Die 2003 versie is zelfs beter: je kunt nu ook wegschrijven naar een NTFS-schijf (was vroeger niet mogelijk) of zelfs rechtstreeks naar een DVD recordable of rewritable ! Dat is wel zo gemakkelijk. Maar je kan natuurlijk kiezen voor de wizard in Ghost 2003 die dan voor jou automatisch een opstartbare CD kan aanmaken, dat scheelt natuurlijk wel veel poespas, maar ik vind het zelf leuker om zelf een opstartbare CD/DVD te maken met alles erop en eraan voor emergency gevallen, waarbij je een complete image moet terugzetten :wink: .
 • hmm.. de wizard gaf dacht ik niet de optie voor het maken van een opstartbare cd.

  Alleen maar voor de diskette, en zit juist niet in die machine…

  Toch nog maar even de docu extra doornemen…
 • Stuur eens een persoonlijk berichtje naar me toe met je email (msn ?) dan zal ik helpen ermee met dit probleem.
 • zet de imagefile op een andere partitie en start op in dos-mode.

  ga dan naar de schijf toe waar Ghost op staat (dus NIET op c ztten!!!)

  dan Ghost starten en klaar.
 • http://users.pandora.be/satcp/ghostresq01.htm
 • Bedankt, maar het is al gelukt… ( alleen terug zetten zal niet zo makkelijk gaan… maar dat maakt niet uit..)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.