Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook voor 2 gebruikers in XP

Edmond Varwijk
8 antwoorden
 • Heb 4 gebruikers op één machine die draait onder XP Prof. Iedere gebruiker heeft zijn eigen Outlook, echter bedoeling is dat de administrator en gebruiker 1 samen hun email volledig delen, m.a.w. bedoeling is dat als administrator email ophaalt of verzendt, deze email ook in de outlook van gebruiker 1 door deze gebruiker kan worden gelezen. Omgekeerd moet ook de ontvangen en verzonden email van gebruiker 1 in de outlook van de administrator zijn opgenomen, kortom outlook voor gebruiker 1 en administrator moeten steeds identiek zijn. Hoe kun je dat instellen in XP Prof?
 • ik denk van niet.. maar je kan ttoch gewoon per gebruiker dezelfde accounts installeren in outlook… dan moet je ze alleen beiden steeds alles opnieuw ontvangen.
 • Dan werkt het dus niet, als iemand de admin een mail stuurt en hij haalt die mail op, dan kan gebruiker 1 die mail niet meer ophalen.
 • Je moet aanvinken dat je de mail op de server wilt laten staan, dan kan je zoveel gebruikersaccounts dezelfde mail laten lezen als je wilt.
 • Volgens mij is het makkelijker om de mail op te starten met de rechtermuistoets en dan Opstarten als…

  Dan kun je een gebruikersnaam en wachtwoord intoetsen en die gebruikersinstellingen worden dan genomen. Hetzelfde heb ik ooit voor incredimail gedaan.
 • Outlook of Outlook Express?

  In Outlook kun je verschillende gebruikers (profielen) aan maken. Voor gebruiker 1 en de admin gebruiker zorg je ervoor dat ze dezelfde PST-file gebruiken.

  In Outlook express kan waarschijnlijk iets soortgelijks. Ik gebruik OE niet, maar misschien dat je de mail-root (heet geloof ik iets van [i:df2c24a0f5]store[/i:df2c24a0f5] in OE) voor de administrator naar de mail-root van gebruiker 1 kunt laten wijzen.

  In beide gevallen geldt waarschijnlijk dat slechts een van beiden OL of OE open mag hebben en dat je bij schakelen tussen gebruikers OL of OE moet sluiten.

  Laat eveb horen of het werkt.
 • Ik wil het wel proberen met aanwijzen van de pst-file, echter waar staat die normaal gesproken (het betreft overigens Outlook en niet Outlook express)
 • Heeft niets met XProf te maken maar met Outlook. En das Office. En das Software Anders.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.