Vraag & Antwoord

Anders (software)

Branden van BIN bestanden...

6 antwoorden
  • Hoe (en met welk programma) moet je BIN-bestanden branden? Of moet je deze bestanden omzetten naar een NRG-bestand? Wat is een CUE-bestand?
  • BIN-bestanden kun je volgens mij ook met Nero branden. Daarvoor ga je naar "recorder" en vervolgens "image branden". Een CUE-bestand definieert de layout van een CD/DVD. Hierin staat informatie die een brandprogramma als Nero gebruikt om te bepalen hoe een schijfje opgebouwd/gebrand moet worden. Als je een BIN en een CUE hebt, moet je gewoon het CUE-bestand openen in Nero en vervolgens branden. Beide bestanden moeten dan wel bij elkaar in dezelfde map staan. Gr, DBP
  • En als er geen .cue-file bij de .bin-file zit kan je er zelf eentje maken, met kladblok, plak de code erin en save hem als .cue : Voor Games/software: FILE "image-naam.BIN" BINARY TRACK 01 MODE1/2352 INDEX 01 00:00:00 voor Films: FILE "bestandsnaamhier.bin" BINARY TRACK 01 MODE2/2352 INDEX 01 00:00:00 TRACK 02 MODE2/2352 INDEX 01 00:06:00 Voor psx/PS2 games FILE "bestandsnaam.BIN" BINARY TRACK 01 MODE2/2352 INDEX 01 00:00:00
  • Je kunt hem ook mounten in een virtuele drive met bijvoorbeeld Alcohol120% en dan de installatie starten vanaf de virtuele drive:wink:
  • [quote:02b7cb7f46="jwspruyt"]Je kunt hem ook mounten in een virtuele drive met bijvoorbeeld Alcohol120%[/quote:02b7cb7f46] Of met [url=http://www.daemon-tools.cc/dtcc/portal/download.php?mode=ViewCategory&catid=5]Daemon-tools[/url] (nog makkelijker, nog meer mogelijkheden, freeware).
  • Ook Fireburner (ff googlen) kan met BIN/CUE overweg. De eerdere uitleg is prima, maar dit is mijn visie: Een BIN-file is als het ware een pakket data, in 1 bestand samengevoegd. De CUE-file is dan een soort inhoudsopgave, waarin staat hoe het pakket data er op een CD uit moet komen te zien. Dus inclusief mappenstructuur, CD-naam, etc.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.