Vraag & Antwoord

Anders (software)

muziek bestanden organiseren

Anoniem
pdexie
6 antwoorden
 • hallo allemaal,

  Ik vroeg me af hoe andere mensen hun muziek bestanden een beetje georganiseerd houden, ik heb namelijk inmiddels een nogal ruime collectie opgebouwd waardoor ik zeg maar niet meer weet wat ik heb. Nou zijn er natuurlijk van die mooie programma's zoals windows media player die alles organiseren, maar dat zorgt er nog niet voor dat m'n bestanden georganiseerd zijn. En dat wil ik nou juist.
  Mijn vraag is dus hoe noemen jullie je bestanden en wat voor mappenstructuur gebruik je. Ik heb nu geprobeerd het op genre te doen, maar dat is bijna onmogelijk omdat sommige soorten muziek meerdere genres bevatten.
  Ben benieuwd naar andere oplossingen

  StruiS
 • Ja agh mapstructuur aanbrengen gaat denk om smaak. Je komt denk niet onderuit om iedere keer voor wat apparts een andere map aan te maken want dan is het ook weer irritant doordat je zoveel verschillende mappen hebt. Ik heb er nu 7 en dat is meer dan genoeg.

  -Trance dance hardcore alles wat erop lijkt zit bij mij in een map.
  -RnB
  -Hiphop
  -Garage / DnB / Bubbling (samenvoeging van de bovenste 3)
  -NL-talig
  -POP
  -Rock

  Als benaming gebruik ik:

  artiest naam - (#nummer van album) - title

  De albums van artiesten deel ik dus gewoon onder de hoofdstroming in. Het kan zijn dat een artiest ook een trance nummertje heeft. Ik deel m dan echter in waar hij het meest in voor komt. Enne geloof me, structuur aanbrengen is handig bij een collectie van meer dan 4000 files!
 • Heb tegenwoordig niet zoveel muziek meer op de pc staan. Maar had het vroeger gewoon op album in directories "artiest - album" en daarin de songs op "nummer - titel". Als je meerdere ingangen wilt hebben, zul je toch aan iets van een database moeten denken.
 • gebruik al jaren where is it
  Gewoon cd met mp3 erin steken en alles wordt automatisch toegevoegd
  ook makkelijk met zoeken van nummers.
  Je ziet meteen of je het hebt, en op welke cd ie staat
  div print functies enz.. ( ook in het nederlands)
 • Ben er inderdaad achtergekomen dat het waarschijnlijk wel iets van een database moet worden, wil alleen nog even kijken of dat simpel te maken is met de id tags van mp3 files. Dit om te voorkomen dat ik meerdere handelingen moet maken dan het bestand alleen in een mapje zetten (met natuurlijk een juiste id tag)
  Heb nu trouwens indeling per genre, maar ben niet zo een muziek kenner qua genre dat die indelingen al helemaal weg is.
  Als er trouwens mensen nog andere oplossingen hebben blijf ik geinteresseerd!

  O enne de verzameling is nu 23 GB ongeveer 5500 bestanden en hij groeit nog steeds.
 • google eens met de termen [ mp3 catalog ] en de eerste pagina met hits belooft al heel veel oplossingen voor jouw probleem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.