Vraag & Antwoord

Anders (software)

[Firefox] Kan geen websites openen vanuit programma's

18 antwoorden
 • Gedaag, Ik werk al een tijdje met Firefox. Leuk en aardig, behalve dat ik me zwaar begin te ergeren aan het feit dat ik vanuit programma's geen websites kan openen. Nu kan ik mijn eigen software wel aanpassen waardoor het wel zou werken, maar andere programma's natuurlijk niet. Dus mijn vraag : Hoe zorg ik, dat als ik in een programma bij bijv. de About-box op een link naar een site klikt, deze met FireFox wordt geopent ? (Heb al meerdere malen firefox als standaard browser ingesteld) Bvd, - Lodyx
 • mijn ervaring is dat de NL versie 0.9 van Firefox hier en daar niet goed werkt, ik ben dus (weer) terug op de engelse versie 1.0. Meer weet ik er ook niet van.(wel de oude versie voor alle zekerheid eerst de-installeren via configuratie software etc., de boomarks etc. worden wel bewaard)
 • Ik draai alles al Engels, NL is een ## taal... Probleem niet opgelost, re-installen helpt ook niet.
 • quote---(Heb al meerdere malen firefox als standaard browser ingesteld)---quote Hiernaast ook "Controleren of IE de standaardbrowser is" [u:3fd92f36de]uitgevinkt[/u:3fd92f36de]? (Extra, Internet-opties, Programma's) Ton
 • Ja staat uitgevinkt (hoewel je toch eerst ja of nee moet kiezen, want je krijgt een popupje van IE als deze merkt niet de standaard browser te zijn)... Iemand anders nog iedeen :( ? (meeste programma's werken gewoon met ShellExecute() - voor wie dat kent - en dat kan dus niet meer...)
 • Maak IE de standaardbrowser. Controleer of alles dan wel correct werkt. Maak vervolgens Firefox weer de standaard browser.
 • Hoe stel ik IE als standaard browser in? Als ik aanvink dat hij het zelf moet uitzoeken (of die standaard is), dan doet die alsof die al de standaard is. Firefox geeft echter aan dat die de standaard browser is... :-? [color=blue:0bb67256f3][edit][/color:0bb67256f3]Ik zie net dat Maxthon (voormalig MyIE2) ook niets aangeeft van standaardbrowser. Volgens hem/haar is hij/zij zelf de standaard :-? ?[color=blue:0bb67256f3][/edit][/color:0bb67256f3]
 • Beide geven dus aan de standaard te zijn. Welk besturingssysteem gebruik je?
 • Alledrie vinden zichzelf blijkbaar standaard, ik heb Windows XP Professional English [size=9:2d96625237]Corporate[/size:2d96625237]
 • Raar, misschien dat een programma als [url=http://www.pc-tools.net/win32/setbrowser/]Setbrowser[/url] werkt om 1 browser goed als standaard in te stellen?
 • [quote:1bfb801e88="Gert-Paul"]Raar, misschien dat een programma als [url=http://www.pc-tools.net/win32/setbrowser/]Setbrowser[/url] werkt om 1 browser goed als standaard in te stellen?[/quote:1bfb801e88] als je wil dat firefox je standaard browser is . dan moet je gaan naar configuratiescherm internet opties programma,s controleren of IE de standaard browser is uit vinken.
 • @plextor [quote:7cb0e111c2="lion"] quote---(Heb al meerdere malen firefox als standaard browser ingesteld)---quote Hiernaast ook "Controleren of IE de standaardbrowser is" uitgevinkt? (Extra, Internet-opties, Programma's) Ton [/quote:7cb0e111c2] [quote:7cb0e111c2="plextor"] als je wil dat firefox je standaard browser is . dan moet je gaan naar configuratiescherm internet opties programma,s controleren of IE de standaard browser is uit vinken. [/quote:7cb0e111c2] :roll:
 • [quote:fe15a1c5fb="Gert-Paul"]Raar, misschien dat een programma als [url=http://www.pc-tools.net/win32/setbrowser/]Setbrowser[/url] werkt om 1 browser goed als standaard in te stellen?[/quote:fe15a1c5fb]Thanx! Het werkt nu zoals het moet :D Alleen msn opent nog met IE (links in chat, en New Mail)... Maargoed, is niet zo erg.
 • Je OS is Windows XP Professional English Ik heb alleen een nederlandse versie bij de hand, maar dat zal geen probleem zijn. Heb je het volgende al eens geprobeerd? Ga naar start Kies in het startmenu voor programmatoegang - en instellingen kies voor de programmatoegang - en instellingen (onderste) Kies een standaardbrowser De rest wijst zichzelf Helpt dit?
 • Programma toegang en instellingen niet gevonden... :D? (heb overigens classic start menu)
 • Staat bij mij ook niet in het startmenu Lodyx, ga naar: start, instellingen, configuratiescherm, software en dan de onderste optie, daar kun je het de optie vinden.
 • Windows Setup (Add or remove components) dus? Daar staat het niet bij hoor :-?
 • Heb je wel XP SP1 of 2? In de normale XP zat het namelijk niet.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.