Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Microtek scanner niet overal te importeren

None
4 antwoorden
 • Ik kan in een aantal programma's geen gebruik maken van mijn scanner Microtek 330. Waar het wel lukt zijn o.a. Vuescan, Adobe Image ready, en Corel Printhouse en Omnipage 12.
  In Adobe Photoshop 7.0 en CorelDraw 11 staat deze wel vermeld bij importeren, maar reageert niet, de scanwizard komt niet tevoorschijn. In Ulead Iphotoexpres komt de wizard wel en kan ik ook een scan maken, maar als ik opslaan als doe, dan wordt het programma acuut afgesloten.
  Conclusie, scannersoftware en scanner ok, de uitvoering in bepaalde programma's niet. Ik werk onder WIN 2000.
  Dit probleem doet zich niet voor in WIN 98 SE.
  Van de scanner heb ik de laatste driver geinstalleerd, al jaren, ook onder WIN 98, 2.60.
 • ik had ook zo een soort probleem .
  alleen vuescan zag mijn scanner .
  ik heb toen het scan progg van mijn scanner er op gezet en het exe bestand ge koppeld als zijn de win98 .
  en instelling voor invoer.
  Geen geavenceerde tekstservice voor dit programma aan gevinkt.
  het werkt nu perfect.
 • Ik heb bij mijn weten geen specifiek scanprogramma, althans niet om de scanner te starten. Bijgeleverd was Ulead iphotoexpress en uiteraard de drivers. Iphotoexpress is een simpel beeldbewerkingsprogje, waarbinnen je kunt scannen. Zoals je dat ook zou kunnen doen binnen Photoshop enz.
  Maar onderhand t.a.v. dit progje, iphotoexpress, een andere opvallendheid. Dit programma floept er ook uit, als ik buiten mijn scanner om een afbeelding ophaal uit een bestand en ik doe: opslaan als. Weg is het programma.
  Bedankt voor je reaktie in elk geval.
 • Ondertussen wel een progje gevonden van Microtek, stond op de cd-rom met de driver. Ondanks wat toewijzingen naar programma's, om hier binnen de scanner te gebruiken en het verwijzen naar WIN 98, helaas geen succes. Kan in elk geval nu wel scannen en dat is al heel wat. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.