Vraag & Antwoord

Anders (software)

Vertaalsoftware

Anoniem
jacie
6 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een goed maar gratis vertaalprogje…

  Belangrijk is de vertaling van Engels naar Nederlands en eventueel andersom.
  Iemand een idee? :-?
 • Gratis is er niet, online kan je woorden vertalen bv op http://world.altavista.com/, Babylon is een goed betaald programma.
 • Een tip: verwacht er niet teveel van. Je mag al heel blij zijn, als er iets begrijpelijks uit komt.
 • [quote:a571e3e943="gerben"]Een tip: verwacht er niet teveel van. Je mag al heel blij zijn, als er iets begrijpelijks uit komt.[/quote:a571e3e943]

  Hele zinnen is moeilijk ja.. maar Babylon kan aardig overweg met losse woorden. Gratis probeer versie, kan geen kwaad :)
 • Laat maar eens een willekeurige tekst van zeg de afmetingen van één pagina vertalen. Nederlands-Engels en dan weer terug.
  Herhaal dit ongeveer 5 keer. Ik wed dat de Nederlandse tekst die er dan tevoorschijn komt weinig meer lijkt op de oorspronkelijke, zelfs niet inhoudelijk.
  Nog leuker is in een kringetje vertalen: Nederlands-Engels-Frans-Engels-Duits-Engels-Spaans Nederlands. Als de einduitkomst normaal Nederlands is met heel duidelijk de oorspronkelijke strekking, zonder dat door dubbele betekenissen van woorden het verhaal totaal verminkt is, dan heb je een goed programma. Bij mijn weten bestaat zoiets nog steeds niet. Misschien voor grote mainframesystemen iets wat er een beetje op lijkt.
 • Het lijkt me ook aardig moeilijk alle grammaticaregels ed in een programma te stoppen…;) Daarom moet je alleen zo'n site of programma gebruiken als je even niet op een woord kan komen.
  Babylon gebruik ik zelf ook en vind ik wel een heel goed programma, maar meer als vervanger van een echt woordenboek.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.