Vraag & Antwoord

Anders (software)

bestanden samevoegen in microsoft office access

Anoniem
nonviaest
3 antwoorden
 • hallo,

  ik heb 2 adressenbestanden in microsoft access (xp-editie), in deze twee bestanden staan een aantal dezelfde adressen, maar ook een aantal verschillende.
  nu wil ik deze bestanden graag samenvoegen tot 1 bestand, maar ik heb geen zin om handmatig alle dubbelen eruit te gaan zoeken.
  is er een mogelijkheid in access, waarmee ik dit door access kan laten doen?

  alvast hartelijk bedankt voor uw antwoord.
 • is dat dan echt niet mogelijk? leek mij wel iets dat access wel zou kunnen.

  ik zou echt heel blij zijn met je antwoord, deze oplossing zou mij namelijk een heleboel werk sparen.

  bedankt
 • Jazeker is dat mogelijk, het kan op verschillende manieren.

  Ik zou als volgt te werk gaan.

  Voeg aan de tabel die je niet meer wilt gebruiken een veld toe met de naam "dubbel" en als eigenschap yes/no of true/false

  Daarna middels een query de tabellen koppelen op basis van de velden die bij de dubbele adressen overeenkomen (postcode en huisnummer bijvoorbeeld). even een test draaien waarbij je bijvoorbeeld de adressen uit beide tabllen weergeeft (die dan dus gelijk moeten zijn). Vervolgens maak je van deze query een update query en laat je het veld "dubbel" updaten met de waarde true.

  Vervolgens maak je een toevoeg query met als basis de tweede tabel en geef je aan dat de records toegevoegd moeten worden aan de eerste tabel. Als voorwaarde geef je dat het veld "dubbel"in de tweede tabel de waarde false (of onwaar) moet hebben.

  Deze methode is wellicht wat omslachtig maar heeft wel als voordeel dat je de tweede tabel intact laat en de zaken eventueel terug kunt draaien.

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.